Verzekeraars Verzekeringen

Informatie zoeken over jouw zorg

Geschreven door admin

Het idee voor de website KiesVoorJeZorg.nl ontstond zo’n twee jaar geleden. Ik bezocht destijds mijn oma van 94 die nog heel goed bij de les was. Er waren alleen wat lichamelijke gebreken die opspeelden.

Een aantal jaren daarvoor was mijn opa overleden en ook uit haar vriendenkring waren door overlijden een aantal vrienden weggevallen. Ze zei me dat ze zich toch wel eenzamer begon te voelen. Ik ging er op in en we bespraken de mogelijkheid van verhuizen naar een ouderenzorginstelling.

Verbazing

Omdat mijn oma in Rotterdam woonde keken we welke zorginstellingen er bij haar in de buurt gevestigd waren. Dus ik nam mijn iPad en tikte het onderwerp in. Daar zouden we snel een aantal adressen op kunnen bekijken. Maar tot mijn grote verbazing verscheen er een wirwar van allerlei onduidelijke websites, veel onleesbaar, onduidelijk of met verouderde informatie, noem maar op! Dan maar de auto in en samen een tochtje langs sommige adressen gemaakt om zo toch een beter beeld van de mogelijkheden te krijgen.

Internetvaardigheden stijgen

Ik bedacht me eveneens dat het toch makkelijker moest zijn om aan deze informatie te komen. Je kunt een reis boeken naar welk oord dan ook en dan voorzien worden van de meest uiteenlopende informatie. Net als bij het reserveren van een restaurant waar je ook een indruk krijgt van het interieur, de gerechten en een snelle manier van boeken en reserveren wordt gegeven. Dat zou volgens mij ook met ouderenzorg mogelijk moeten zijn. Geen overbodige luxe gelet op de toenemende vergrijzing en de stijging van de internetvaardigheden bij deze doelgroep.

Volwassen aanpak

Ik besprak mijn ervaringen met twee goede vrienden en we waren het eens dat we hier iets aan moesten doen. Het was tijd voor een volwassen aanpak! We gingen na op welke manier men zocht naar informatie over ouderzorg en bouwden een website waar we deze bevindingen in meegenomen hebben. Het werd niet alleen een vergelijkingswebsite voor ouderenzorg maar voor de gehele zorgmarkt per zorgcategorie.

 Informatie zoeken makkelijk gemaakt

We zijn nu al een tijdje online en we stellen vast dat onze manier van werken meer inzicht geeft in een groot aantal zorgcategorieën en zo mensen helpen met het kiezen van de juiste zorgaanbieder. We gaan er mee door en voegen alsmaar meer zorgaanbieders toe aan de website. Zo blijven we ook in de toekomst dé plek waar mensen snel het zorgaanbod kunnen vergelijken en een weloverwogen keuze kunnen maken.

meer informatie