Fit blijven Fysiotherapie

Kan ik nog naar de fysio in de corona crisis?

Geschreven door admin

Tijdens deze corona crisis zijn er erg veel dingen veranderd, zo kan het ook zijn met je bezoek naar de fysio. Het ligt eraan waarvoor je wordt behandeld en wat de regels zijn bij jou fysio, het is daarom goed om even na te vragen welke regels er bij jou fysio van kracht zijn. 

Online behandelingen

Bij een aantal fysio’s geldt de regel dat als het kan dat er op afstand wordt gewerkt. Dit kan telefonisch, via beeldbellen maar ook door een schema waar je zelf aan moet werken. De situatie is verre van ideaal maar dat het allemaal op deze manier kan blijft bijzonder, dit hadden we ons een jaar geleden niet kunnen voorstellen. Ook is dit een hele uitkomst voor de mensen die slechter te been zijn en niet makkelijk naar een fysiopraktijk kunnen komen. Het kan zijn dat ze dit juist voor die mensen de online behandelingen blijven doen. 

Behandelingen

De behandelingen kunnen op verschillende manieren worden gegeven. Het kan namelijk zo zijn dat je behandeling via beeldbellen wordt gegeven, je belt dan met je behandelaar en doet de oefeningen die hij je geeft. Hij of zij kijkt dan mee en geeft je tips wat je beter kan doen, vaak geven de fysio’s ook nog oefeningen op die je de komende dagen moet doen voordat je weer een afspraak hebt. Het kan ook zijn dat je gewoon belt met je behandelaar, dan legt hij of zij uit wat je moet doen, dit gebeurt vaak bij herhaalde behandelingen. Meestal krijg je dan een schema via de mail opgestuurd met wat oefeningen erin die je moet doen. Het kan ook zijn dat je gewoon langs mag komen voor je behandeling, dan verandert er niet zoveel behalve de afstand en een mondkapje. Fysiotherapeut Den Haag en Fysiotherapeut Zoetermeer kunnen je hier meer informatie over geven, je kunt met hen contact opnemen.

Conclusie 

Het verschilt per fysio wat de regels zijn. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met je eigen fysio. Je kan ook contact opnemen met Fysiotherapeut Den Haag en Fysiotherapeut Zoetermeer, zij kunnen je meer informatie geven over hoe en wat de regels zijn die daar gelden en wat de opties zijn. Bij veel fysio’s worden de behandelingen nu online gegeven maar er worden ook nog wel behandelingen fysiek gegeven, dat komt omdat sommige behandelingen alleen maar fysiek kunnen.