Ogen

Leesbrillen online kopen is zeker mogelijk

Voordat je een leesbril aanschaft, is het verstandig om te weten waarom je minder goed ziet. Is er sprake van een oogziekte of is er een andere reden, bijvoorbeeld ouderdom? Online staat meer dan genoeg informatie over verschillende oogaandoeningen. Diverse sites bieden zelfs online oogtesten aan om te bepalen hoe sterk je leesbril moet zijn. Tot een bepaalde sterkte kan een kant-en-klare leesbril voldoende zijn. Adviezen over het  afronden van bepaalde sterktes zijn ook op internet te vinden.

Opticien, optometrist of oogarts?

Vanaf een bepaalde sterkte voldoet een standaard leesbril niet meer. In dat geval is het aangeraden om naar een opticien te gaan. Een opticien meet op professionele wijze welke sterkte je leesbril moet hebben om weer goed te kunnen zien. Een optometrist en een oogarts kijken naar de gezondheid van je oog. Je kunt zonder doorverwijzing van de huisarts bij een opticien en een optometrist terecht. Voor een afspraak met een oogarts heb je wel een doorverwijzing nodig.

Online zoeken

Weet je de benodigde sterkte van de glazen, dan kun je een bril gaan zoeken. Veel brillenwinkels bieden leesbrillen online aan. Het grote aanbod van leesbrillen is online goed te vergelijken. Niet alleen het aanbod en de prijs,  maar ook de garantie- en leveringsvoorwaarden staan op de sites. Je kunt soms zelfs je foto uploaden en zo online een leesbril passen. Je ziet dan direct hoe hij je staat. Hoe de leesbril zit, kun je natuurlijk niet online uitproberen. Wel bieden sommige winkels een service aan die het mogelijk maakt om thuis een bril te passen.

Jouw leesbril

Heb je online een leesbril gekocht, dan wordt die thuis of in een winkel bezorgd. Kijk per webwinkel wat je moet doen als de leesbril niet aan je verwachtingen voldoet. Binnen welke termijn kun je retourneren en krijg je dan je geld terug? Ook over de vergoeding van je leesbril vind je online informatie. Zowel op de site van de opticien als bij de zorgverzekeraar. Sommige opticiens maken het je makkelijk door direct bij de verzekeraar te declareren.