Thuiszorg

Mantelzorgwoning in de tuin

klachten bij ouderen
Geschreven door admin

klachten bij ouderen

Een familielid kan zelfstandig wonen, maar heeft wel regelmatig zorg nodig. We zien dit steeds vaker voorkomen en het nadeel is dat u vaak veel tijd kwijt bent aan het heen en weer reizen. Daarnaast kan een familielid u moeilijk bereiken als het fout gaat. In dit soort situaties kan het de overweging waard zijn om een mantelzorgwoning te bouwen. De stap naar het verzorgingstehuis is vaak te groot en de kosten zijn vaak duurder dan een mantelzorgwoning laten bouwen in uw achtertuin. Vooral een prefab mantelzorgwoning kan snel en betaalbaar gebouwd worden. Als u kunt aantonen dat de woning voor mantelzorg is, dan is het afhankelijk van uw gemeente vaak mogelijk om deze vergunningsvrij te bouwen.

Zelfstandige woonruimte bouwen.

Een mantelzorgwoning kan eventueel bij uw eigen woning gebouwd worden. Ondanks dat u intensief voor een familielid zorgt is het natuurlijk prettig als u wel uw eigen woning behoudt. U kunt zo toch nog een beetje genieten van uw eigen privacy. Een prefab mantelzorgwoning bouwen naast uw eigen woning kan een prima oplossing zijn. Soms kan de woning los in uw tuin gebouwd worden of rechtstreeks aan uw eigen woning. Vanwege het stimuleren van mantelzorg staat de regering positief tegen het bouwen van zo’n woning in uw achtertuin.

Comfort van een complete woning.

Een mantelzorgwoning heeft hetzelfde comfort als een complete woning. De woning wordt prefab gebouwd en dit wil eigenlijk alleen zeggen dat alles in de fabriek gemaakt wordt. Dit betekent overigens niet dat u geen maatwerk kunt verwachten. Wij kunnen ervoor zorgen dat de woning dezelfde uitstraling heeft als uw eigen huis. Daarnaast is de woning helemaal naar wens in te richten. U kunt bijvoorbeeld een zelfstandige badkamer plaatsen en een keuken. Is een keuken net iets te gevaarlijk? Geen probleem u kunt de woning helemaal naar wens zelf inrichten. Uiteraard is alles gelijkvloers en is het mogelijk om steunpunten in de woning te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een invalidetoilet en het verwijderen van drempels. De woning kan leeg gebouwd worden zodat u zelf de recht bouwt of u kunt echt een complete woning laten plaatsen.

Aanbouwen mantelzorgwoning.

Heeft u helemaal geen grote tuin om een complete woning te bouwen? U kunt ook overwegen om een mantelzorgwoning aan te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine slaapkamer en badkamer op de begane grond. De rest van de dag kan uw familielid gewoon in uw eigen woning doorbrengen. Natuurlijk is de privacy wel een stuk minder, maar het is wel de ideale oplossing als u weinig ruimte heeft om een mantelzorgwoning aan te bouwen. De woning zelf wordt gewoon aangebouwd als een extra kamer in uw woning. Doordat we dit prefab doen kunnen we dit meestal binnen 5 werkdagen realiseren. Ideaal als u met spoed een extra woonruimte nodig heeft. De aanbouw wordt helemaal in de fabriek voor u klaargemaakt en direct op de locatie geplaatst. Binnen 5 werkdagen kunt u al gebruik maken van uw eigen mantelzorgwoning. Bent u van plan om mantelzorg te gaan verlenen? Ontdek dan de mogelijkheden om uw eigen mantelzorgwoning zo snel mogelijk te laten plaatsen.