Fit blijven Gezondheid

Motivatie voor een gezonde levensstijl

Geschreven door admin

Afvallen is voor veel mensen een goed voornemen voor het nieuwe jaar. De start is vaak vol goede moed. Mensen gaan gezonder eten en sporten regelmatig. De meeste mensen houden dit echter maar een tijdje vol. De voornaamste reden hiervoor is dat er gewoonweg geen motivatie meer is om af te vallen. Het kost mensen te veel moeite om de lekkere dingen te laten liggen en telkens maar weer sporten begint ook te vervelen. Komt u dit bekend voor? Dan kunt u waarschijnlijk wel wat motiverende tips gebruiken. Hieronder leest u dan ook hoe u uzelf kunt motiveren een gezonde levensstijl na te blijven streven.

Stel duidelijke doelen

Veel mensen beginnen bij het afvallen met een doel dat zij voor ogen hebben. Voor dit doel wordt doorgaans geen einddatum gesteld. De meeste mensen gaan net zo lang door met afvallen tot zij uiteindelijk op hun streefgewicht zitten. Daarna wordt er meestal gestopt met gezond leven om een jaar later weer opnieuw te beginnen met afvallen. De kilo’s zitten er tegen die tijd namelijk meestal wel weer aan. Wilt u een gezonde levensstijl nastreven? Stel dan duidelijke doelen voor uzelf. Bepaal hoeveel kilo’s u wilt verliezen in bijvoorbeeld twee maanden tijd. Wanneer u na een maand nog niet op de helft zit, weet u dat u de volgende maand extra hard moet werken.

Zoek een maatje

Alleen afvallen is vaak zwaar. Zeker wanneer u een gezin heeft waarvan de rest wel gewoon alles mag eten. De motivatie om af te vallen verdwijnt hierdoor sneller. Om te voorkomen dat u de motivatie verliest, kunt u iemand zoeken waar u samen mee af kunt vallen. Op deze manier kunnen jullie elkaar blijven motiveren en wordt het een stuk makkelijker om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan.

Lekker in uw vel

Door een gezonde levensstijl, krijgt uw lichaam een strakkere vorm. Dit is echter niet het enige positieve effect. Zo zitten mensen die gezond leven doorgaans lekkerder in hun vel. Dit heeft weer zijn weerslag op uw haren en uw huid. Dit wordt vaak mooier. Wanneer u een gezonde levensstijl nastreeft, komt u er dus mooier uit te zien. Voor oudere mensen is dit dus een goede motivatie om gezond te blijven leven.