Overgewicht

Snel en toch gezond afvallen

Geschreven door admin

Vooral wanneer de zomer nadert en de kleding weer wat luchtiger en dus minder verhullend is krijgen veel mensen de drang om snel overtollige kilo’s kwijt te raken. Er zijn diverse dieetdeskundigen die beweren het ultieme afslankdieet te hebben gevonden. Manieren om snel af te vallen zijn er genoeg. De truc is echter, om de kilo’s er ook af te houden.

Manieren om snel af te vallen

Manieren om snel af te vallen zijn er genoeg. Vrouwen die voor hun bruiloft nog even wat kilo’s kwijt willen, mensen die voor de zomer snel willen afvallen om strak in het vel op het strand te kunnen verschijnen of gewoon omdat ze niet lekker in hun vel zitten. Er zijn genoeg redenen waarom iemand snel zou willen afvallen. Wanneer je hebt besloten dat het roer om gaat, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien.

Voorbeelden van populaire afslankmethodes zijn;

Afslankpil

Voedingssupplementen die de vetverbranding stimuleren en de eetlust remmen zijn mateloos populair. Met weinig inzet, zou je kilo’s per week kunnen verliezen. De resultaten verschillen per persoon. Helaas zijn niet alle afslankpillen even veilig. Ze werken laxerend en kunnen slecht zijn voor je darmen.

Minder eten

Ieder pondje gaat door het mondje. Een uitgebalanceerd voedingspatroon waarbij je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt is goed voor je lichaam. Als je besluit om minder te eten, schrap dan vooral de ongezonde dingen. Drink water in plaats van frisdrank en snoep met fruit en groente. Wanneer je plotseling weinig voedingsstoffen binnenkrijgt gaat je lichaam in de besparingsstand. Alles wat er je lichaam binnenkomt wordt direct opgeslagen als vetreserve. Dit heeft als gevolg dat wanneer je op je streefgewicht zit en besluit weer “gewoon” te gaan eten, je dubbel zo snel aankomt.

Daarnaast zijn er verschillende diëten te volgen zoals het  Weight Watchers Dieet, Low Carb dieet of het Proteïne dieet.