Slapen

Snurken, apneu en tandenknarsen

Geschreven door admin

Een snurkbeugel werkt niet alleen tegen snurken. Veel mensen hebben last van tandenknarsen, waardoor je glazuur slijt. Ook daarvoor werk een snurkbeugel. Een ander veel voorkomende verstoring van de nachtrust is apneu: je ademhaling stopt dan regelmatig voor 10 seconden of langer. Wederom biedt de snurkbeugel uitkomst.

Verzekerd of niet?

Wanneer je alleen last hebt van snurken dan wordt de snurkbeugel bij veel verzekeringen niet vergoed. Als je lijdt aan apneu is de kans een stuk groter dat je de snurkbeugel vergoed krijgt. Het is raadzaam dit altijd met de verzekeraar op te nemen. Voor een speciaal voor jou op maat gemaakte snurkbeugel kun je al snel rekenen op 1,000 euro of meer. Echter het alternatief, de standaard snurkbeugels, blijken niet alleen vele malen goedkoper (tussen de 30 en 110 euro), maar ook zeer effectief te werken tegen snurken, apneu en tandenknarsen – zoals van het gerenommeerde Zwitserse merk Somnofit snurkbeugel.

Standaard proberen

Als jij (of je omgeving) last hebt van snurken, apneu en/of tandenknarsen adviseren wij om altijd te beginnen met een standaard snurkbeugel. Bij veel mensen werken de standaard beugels prima en heb je een goedkope manier (zeker in tegenstelling tot een op maat gemaakte) om eenieder zijn of haar nachtrust te gunnen. Mocht de standaard snurkbeugel onverhoopt niet werken, dan kun je altijd nog voor een op maat gemaakt model gaan.