Slapen

Last van slapeloze nachten

Slapeloosheid

Een paar maanden na de geboorte van mijn tweede kind begonnen de slapeloze nachten. Deze werden niet veroorzaakt door mijn baby: die sliep na een paar maanden al door. Nee, het lag aan mijzelf. Hoe moe ik ook was, als ik eenmaal in bed lag viel ik gewoon niet in slaap. Al snel lag ik zeker twee keer per week wakker tot diep in de nacht. Ik merkte dat de verzorging van mijn lichaam achteruit liep.

Slaapproblemen kunnen ook ontstaan na een overmatig gebruik van cafeine of het gebruik van (party)drugs. Mensen die vaak met slaapproblemen kampen gebruiken vaak (onbewust) teveel cafeine en sommige erkennen inderdaad partydrugs als 4FMP of andere oppeppende middelen te gebruiken.

Van alles geprobeerd

Alles probeerde ik om van dit probleem af te komen. Ik dronk na 20.00 uur geen koffie of thee meer, las een boek in plaats van de tv aan te zetten en keek de laatste paar uur voordat ik naar bed ging niet meer op mijn telefoon. Het turen op schermen zou namelijk de aanmaak van melatonine, een “slaaphormoon” remmen, zo las ik op internet. Helaas hielp het allemaal niets. Gek werd ik ervan. Nu had ik een baby die doorsliep en liep ik nog regelmatig hondsmoe rond.

Melatonine kopen

Naar de dokter wilde ik niet, omdat ik bang was dat hij mij sterke slaapmiddelen zou voorschrijven. Ik wilde geen verslavende middelen. Maar toen wees een vriendin mij op het bestaan van melatonine in tabletvorm, bij Import Vitamins. Melatonine blijk je zonder recept te kunnen krijgen. Het staat bij iedere drogist gewoon tussen de homeopathische middelen, al is het dat zelf niet. Het is een stof die je lichaam zelf ook aanmaakt.

Verschillende merken

“Baadt het niet dan schaadt het niet” dacht ik. Dus: op naar de drogist om melatonine te kopen. Bij de drogist bleken inderdaad verschillende potjes melatonine te staan van diverse merken. Ik heb de goedkoopste genomen (500 stuks voor 8 euro) en die avond heb ik mijn eerste pilletje genomen.

En wat een verschil! Op dat pilletje viel ik als een blok in slaap, net als de avonden erna. Ik gebruik het nu een maand en ik heb geen slapeloze nacht meer gehad. Heerlijk!