Tanden Bleken

Tanden laten bleken? Hier moet je op letten!

Geschreven door admin

Tanden bleken wordt interessant op het moment, dat je tanden een steeds gelere kleur krijgen. Deze gele kleur is vaak nauwelijks of helemaal niet weg te poetsen, ook al doen veel tandpasta’s geloven dat ze een “whitening”-effect hebben. De gele aanslag op je tanden kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een slechte verzorging van het gebit, ouderdom, het drinken van koffie en thee, het gebruik van bepaalde medicijnen, enzovoorts. Ook kunnen de tanden geler zijn geworden, doordat de tandwortels gestorven zijn. Een tandwortel kan sterven bij een zware val, waarbij de wortel een flinke klap krijgt. Na zo’n val kan het noodzakelijk zijn om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

Verschillende mogelijkheden bij tanden bleken

Het bleken van je tanden kan op verschillende manieren! Wanneer je op internet naar deze mogelijkheden zoekt, zal je onder meer uitkomen bij producten die thuisbleken mogelijk maken. Dit zijn vaak een soort stiftjes, waarmee de kleur van tanden kan worden bijgewerkt. Het nadeel aan deze stiftjes is vaak, dat je het hele gebit onder handen moet nemen. Je wilt immers voorkomen dat een deel van je tanden heel wit is en de rest een gele gloed heeft. Ook is het mogelijk om je tanden te laten bleken door een externe partij. Pas hierbij goed op en vraag vooraf altijd naar het advies van je tandarts! Niet iedere praktijk voor het bleken van je tanden is even betrouwbaar.

Facings laten plaatsen door de tandarts

Naast de mogelijkheid om je tanden te bleken met speciale middeltjes, kun je voor het gebruik van facings kiezen. Deze facings zijn een soort kapjes, die over je bestaande tand geplaatst kan worden. De kapjes zijn nauwelijks te zien! Zo lijkt het voor anderen, alsof het de natuurlijke kleur van je tand is. Het voordeel van facings is het feit, dat deze qua kleur aangepast kunnen worden op de kleur van de rest van je gebit.