Fit blijven

Tips om leuk aan je dagelijkse beweging te komen

Geschreven door admin

Iedereen weet dat beweging belangrijk is om je energiek, gezond en fit te voelen. Toch is het voor de meeste mensen lastig om aan de aanbevolen dertig minuten per dag beweging te komen. Als je veel beweegt voel je je fitter en energieker en ben je gemotiveerder om te blijven bewegen. Maar als je niet sport, is het vaak ook moeilijk om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Het is niet makkelijk om dat patroon te doorbreken, vooral als je ook nog eens een druk bestaan hebt met werk, gezin en hobby’s. Daarom hieronder enkele tips om het bewegen leuk te houden.

Kies een sport die je echt leuk vindt

Er zijn een heleboel verschillende sporten dus er zit vast iets bij wat je heel leuk vindt. Als je elke week tegen de yoga zit aan te hikken of als je het hardlopen helemaal niet leuk vindt, is de kans groot dat je er binnen enkele weken mee stopt. Ga voor jezelf na of je graag alleen sport of in een groep. Misschien past een teamsport beter bij je of wellicht sport je juist liever thuis dan in de sportschool. Of misschien is fitness met persoonlijke begeleiding wel iets voor je? Zo kun je het leuk maken voor jezelf en raak je je motivatie niet kwijt.
Natuurlijk kun je ook mediteren leuk maken en eenvoudig thuis doen, voor accessoires en/of spullen die handig zijn bij meditatie of yoga kun je gerust terecht op: Meditatietools.nl

Sport samen

Er zijn vast mensen in je omgeving die met hetzelfde probleem zitten als jij. Ze zouden wel fitter willen zijn, maar vinden er de juiste motivatie niet voor. Samen naar de sportschool gaan of samen hardlopen is gezelliger dan alleen. Je zegt waarschijnlijk ook minder vaak af als je hebt afgesproken met andere mensen, dus het is ook nog eens een stok achter de deur.

Hobby en werk

Probeer ook op het werk aan je dagelijkse beweging te komen. Ga een blokje om in de pauze, of misschien staat er wel een tafeltennistafel op kantoor. Als je het liefste de hele dag met sport bezig bent kun je er ook voor kiezen om sportinstructeur te worden. Dan maak je van beweging je werk. Op http://www.start2move.nl/ kun je meer informatie vinden over opleidingen en trainingen die je op weg helpen naar de ideale (sport)baan.