Fit blijven

Waarom je rug trainen belangrijk is?

Geschreven door admin

Veel mensen in een sportschool trainen hun biceps, triceps, schouders en borstspieren. Een spiergroep die nogal eens wordt vergeten of onderschat is de rug. Dat is zonde, want als je je rug goed gaat trainen zie je er veel groter uit. Het is ook niet echt slim, want je rug is een belangrijke spier. Waarschijnlijk zelfs een van de belangrijkste spieren van het menselijk lichaam. Een rug krijgt in het dagelijks leven veel te verduren en een krachtige rug voorkomt ook veel rugklachten.

In Nederland hebben vele miljoenen mensen rugklachten. Dit heeft diverse oorzaken. Ten eerste zijn het mensen die zwaar fysiek werk doen. Mensen die veel moeten buigen of zaken moeten tillen. Ook mensen die veel op kantoor zitten en een verkeerde houding hebben kunnen te maken krijgen met vervelende rugklachten. Op korte termijn zul je niet heel veel merken, maar op lange termijn kun je een afwijking krijgen en dan is het te laat.

Rugoefeningen

Om je rug te versterken kun je allerlei oefeningen doen. De beste rugoefeningen kun je doen in de sportschool. Hier heb je allerlei apparatuur die je helpen om je rug te versterken. Als je een bodybuilder bent wil je natuurlijk dat je rug zo groot mogelijk wordt, maar mocht je alleen je rug willen versterken dan kun je in de sportschool ook prima aan je rug trainen. Je kunt een instructeur vragen welke oefeningen het beste zijn. Een instructeur zal uitleggen welke oefeningen je het beste kunt doen, zodat je je rug kunt versterken.