Zorg

Waar stel jij je zorgvragen?

Geschreven door admin

We lopen er allemaal weleens tegenaan, een klein plekje op onze voeten, armen, buik of rug. Wat doe jij in dit geval? Veel mensen vinden het onnodig om direct een bezoek aan de huisarts te brengen, omdat dergelijke plekjes vaak snel weer wegtrekken. Wanneer een plekje echter langer blijft zitten, is het raadzaam om de hulp van een expert in te schakelen. Zeker nu uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen steeds vaker en sneller te maken krijgen met een vorm van huidkanker. Des te sneller je dit ontdekt, des te makkelijker wordt het ook om dit te verhelpen.

Stel je vragen online op internetfora

Wanneer je liever niet meteen naar een huisarts gaat, kun je met zorgvragen terecht op een van de vele internetfora. Zeker wanneer je een foto bij je vraag uploadt, kunnen dokters online advies geven. Vanzelfsprekend is het lastig om een diagnose te stellen, maar het geeft je wel een beeld van de mogelijke aandoeningen waar je mee te maken hebt. Op basis van de foto kunnen dokters je aanraden om langs te gaan bij een huisarts in de buurt.

 

Vaak zijn er verschillende andere mensen die met dezelfde klachten te maken hebben en wellicht al eerder een foto online hebben gezet. Wanneer je de symptomen op een foto herkent, kun je het advies lezen wat anderen onder de foto hebben geplaatst. Zo hoef je zelf geen foto te uploaden!

 

Zorgvragen aan je zorgverzekeraar stellen

Sommige zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om foto’s via Facebook of Whatsapp toe te sturen. Zij kunnen je vervolgens via deze kanalen advies geven over de stappen die je dient te zetten. In sommige gevallen zal het advies zijn om voldoende rust te nemen, in andere gevallen zal worden aangeraden om een huisarts te bezoeken.