Fit worden Uncategorized

Waarom e-roken?

Om elektrische sigaretten te kunnen bestellen of dampen (‘roken’), zul je 18 jaar of ouder moeten zijn. Nog steeds is het immers zo dat eventuele schadelijke effecten van het ‘dampen’ met een elektrische sigaret niet helemaal duidelijk zijn. Natuurlijk verzamelen e-sigaret onlineshops informatie over het al dan niet schadelijke effect van dampen (zie hier bijvoorbeeld). “Dampnieuws” wordt het genoemd. Iedere inhalatie van nicotine, of toediening van nicotine is in principe schadelijk aangezien nicotine giftig is.

Sceptisch of niet; het dampen van de e-sigaret heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat vele sigaretten rokers zijn overgestapt.

Is dit een goede zaak? Of is het middel erger dan de kwaal?

Zoals eerder geschetst is dit niet geheel duidelijk. Wel is het zo dat vanuit diverse onderzoeken is gebleken dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen dan tijdens het roken van een gewone sigaret, dat wil zeggen; indien men een lage voltage batterij gebruikt (van 3 volt – de 5 voltage batterijen zouden juist weer 3 maal schadelijker effecten opleveren dan de tabakssigaret!) Let hier dus op bij aankoop van een (goedkope) e-sigaret.