Fit worden

Wat is het geheim van stoppen met roken?

stoppen met roken
Geschreven door admin

Veel rokers die al vele jaren roken hebben het al eens geprobeerd: stoppen met roken. Dat valt velen zwaar. Ze krijgen te maken met ontwenningsverschijnselen of hebben niet de mentaliteit om definitief te stoppen. Uiteindelijk zwichten ze (opnieuw) en kopen weer een pakje nieuwe sigaretten. Ze voelen zich vaak teleurgesteld, want het is weer niet gelukt. Het is iets wat al veel rokers hebben ervaren en het is begrijpelijk dat het frustrerend is, want roken is niet bepaald een gezonde bezigheid.

Om de vraag van dit artikel te beantwoorden: stoppen met roken is voor iedere roker eigenlijk anders. De ene roker heeft geen enkele moeite met stoppen, terwijl de andere roker hier wel veel moeite mee heeft. Bij mensen die wel veel moeite hebben met roken is het vooral zaak om te kijken naar hulpmiddelen. Je kunt eigenwijs zijn en het zelf proberen, maar de kans is groot dat je vroeg of laat weer de hunkering voelt naar een sigaret. Je hebt een structurele oplossing nodig. Kauwgum met nicotine is een optie, maar veel ex-rokers kunnen na enige tijd deze kauwgom niet meer uitstaan; het begint vervelend te worden. Een andere optie is de elektrische sigaret. Deze sigaret bevat ook nicotine en het voordeel van zo’n sigaret is dat je geen behoefte zult voelen om terug over te stappen naar de tabak sigaret.

Voor het geld hoef je het niet te laten. Elektrisch roken is aanzienlijk goedkoper dan het roken van de tabak sigaret. Dit komt omdat het bijvullen van de sigaret met vloeistof relatief weinig geld kost. Je hoeft een elektrische sigaret in principe ook maar één keer te kopen. Het enige wat je vaker dient te kopen zijn de vloeistoffen.

Bron: Roken.nl