Uncategorized

Wat is goede oogmeting apparatuur?

Wat is goede oogmeting apparatuur?
Geschreven door admin

Heb jij het idee dat je zicht langzaam minder wordt en kan je objecten van veraf of dichtbij minder scherp waarnemen? Dan kan het zijn dat je ogen behoefte hebben aan een optisch hulpmiddel, zoals een bril of lenzen. Om er achter te komen of dit ook daadwerkelijk het geval is kan je een oogmeting laten uitvoeren. Heb je nog niet eerder een oogmeting laten doen, word je eerst uitgelegd hoe een oogmeting werkt en hoe het uitzoeken van wellicht een mooi montuur te werk gaat! Het meten van de ogen wordt gedaan met oogmeting apparatuur. Maar wat is goede oogmeting apparatuur? Daarover lees je meer in dit blog! 

Hoe worden je ogen onderzocht?

Om te kunnen bepalen of je een bril of lenzen nodig hebt, wordt met hulp van oogmeting apparatuur onderzocht wat de status van het oog is op verschillende punten. Ook voor je ogen geldt namelijk meten is weten! Jouw ogen worden onderzocht op: 

 1. De helderheid van het oog
 2. Scherp zicht van veraf
 3. Scherp zicht van dichtbij en tijdens het lezen
 4. Dag- en nachtzicht
 5. De oppervlakte van het hoornvlies
 6. De dikte van het hoornvlies
 7. De oogdruk

Bovenstaande punten kunnen onderzocht worden door bijvoorbeeld de DNEye SCANNER van Rodenstock. Deze scanner verricht in anderhalve minuut ongeveer 1200 hypernauwkeurige metingen. Wat er voor zorgt dat er in korte tijd inzicht gekregen kan worden in eventuele afwijkingen.

Het resultaat van een oogmeting?

Het resultaat van een oogmeting is een passende kijkoplossing voor iedereen. Of je nu gaat voor een bril of je voorkeur naar lenzen uitgaat, op basis van een oogmeting kunnen deze volledig worden afgestemd op jouw wensen! 

Wist jij namelijk dat: 

 • Je ooglens kantelt als je leest, waardoor het beeld onscherp wordt;
 • DNEye aanvullend is op de standaard oogmeting;
 • DNEye de helderheid van de ooglens meet, waarmee staar snel opgespoord kan worden;
 • DNEye alle gegevens combineert en corrigeert met de glazen;
 • DNEye daardoor echt kijkplezier oplevert!

Een montuur of lezen op maat?

Blijkt uit de oogmeting dat een bril of lenzen geen onverstandigere keuze is, dan kan samen met de medewerkers van de opticien gekeken worden naar de beste optie! Gaat jouw voorkeur uit naar een bril, kan er gekeken worden naar een montuur op maat en de meest geschikt glazen! Zet verschillende brillen op en kom er achter wat bij jou past! 

Heb je liever niks op je hoofd, dan kunnen lenzen een goede keuze zijn. Samen met de medewerkers kan gekeken worden welke lenzen het beste bij jouw ogen passen. Heb jij nog nooit lenzen gehad, geen zorgen! De medewerkers helpen je door het hele proces: van het indoen van de lenzen tot ze er weer uit halen! Kortom heb jij het idee dat je zicht is veranderd, maak dan een afspraak voor een oogmeting en wie weet zijn lenzen of een bril wel de oplossing voor jou!

Oogmeetapparatuur op maat?

Wat is goede oogmeting apparatuur? De DNEye SCANNER van Rodenstock is een apparaat met veel verschillende voordelen en zorgt voor een nauwkeurige meeting voor je eerste paar lenzen of bril. Naast dit meetinstrument zijn er natuurlijk nog veel meer andere opties om mee te meten.