Uncategorized

Ga veilig het voorjaar in met een alarm-app!

Geschreven door admin

Wil jij weten wat je moet doen als je zelf geen alarm kunt slaan en er niemand in de buurt is die je kan helpen? Met behulp van een mobiele alarm-app is het mogelijk om tijdig alarm te kunnen versturen. In dit artikel leggen we de werking van deze app uit, zodat je precies weet wat je moet doen bij een calamiteit!

 

Hoe werkt de app?

Om in geval van een calamiteit snel te kunnen handelen, is het van levensbelang dat je hulp krijgt. Zeker als je zelf geen hulp kunt inschakelen, bijvoorbeeld als je bewusteloos raakt of ten val komt. Als je niet in staat bent om alarm te slaan, kan een alarmeringssysteem met man down alarmering uitkomst bieden. Wanneer deze app ‘geen beweging’ detecteert, slaat het namelijk automatisch alarm. Dit gebeurt ook als de mobiele telefoon stuk gaat of geen verbinding meer heeft. Zo weet je zeker dat jij geholpen wordt als er iets gebeurt in jouw huis!

Man-downsysteem

Wist je dat de veiligheidsoplossing van x-guard.nl geschikt is als man-downsysteem? Met de risicoknop in de app wordt elke vorm van beweging gecontroleerd. Wanneer je gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweegt, wordt dit gedetecteerd. De telefoon zal zeer snel alarm slaan en er wordt direct een verbinding gemaakt met de juiste hulpverlening. Deze hulp kan afkomstig zijn van mensen dichtbij of, na verificatie door de alarmcentrale, van de politie en/of een landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven.

Alarmoproep
In de app van https://x-guard.nl/ zit een zogeheten risicoknop, welke ook wel de man-down functie genoemd wordt. Wanneer de eigen beveiliging op risico wordt gezet, activeert de app de bewegingssensor van de mobiele telefoon. Als er gedurende twee minuten onvoldoende bewogen is, maakt deze app een halve minuut lang een vooralarm. Daarna verschijnt er een melding op het scherm en gaat het toestel trillen en piepen. Wanneer je het toestel beweegt, wordt het vooralarm direct uitgezet. Wordt dit alarm niet tijdig opgeheven? Dan wordt er automatisch een alarmoproep verstuurd!

 

Pauzestand

Natuurlijk heeft de risicoknop ook een pauzestand. Het is raadzaam om deze stand te activeren wanneer je jouw telefoon ergens neerlegt, bijvoorbeeld tijdens de pauzes. In deze pauzestand zal de app geen alarm maken. Wanneer de pauzetijd is verstreken, wordt de risicoknop bovendien automatisch geactiveerd. De knop beschikt eveneens over een automatische pauzestand.

 

Risicomodus
Als je de telefoon op een vlak oppervlak legt, schakelt de risicomodus automatisch over naar een pauzestand van één uur. Daarbij wordt de risicomodus weer ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de pauzetijd is verstreken. Deze app slaat dus zelf alarm wanneer je onvoldoende beweegt. Met de bovenstaande tips verklein je de risico’s aanzienlijk én groot je de kans op een goede afloop!