Fit blijven Fit worden

Wat zijn de sporttrends van dit moment?

Geschreven door admin

Nederlanders zijn over het algemeen behoorlijk sportief. Daarnaast is er in Nederland een bijzonder groot aanbod aan verschillende sporten. Zo kunt u bijvoorbeeld een teamsport als voetbal, volleybal, hockey, honkbal of korfbal beoefenen, maar mogelijk sport u wel individueel. Doordat Nederlanders veelal open staan voor nieuwe dingen, verandert er ook regelmatig wat op sportgebied. Zo zijn er de laatste jaren enkele nieuwe sportvormen bijgekomen en dit zal ook de komende jaren nog wel gebeuren. Maar wat zijn eigenlijk de sporttrends van dit moment?

Individueel sporten

Mensen hebben tegenwoordig steeds minder tijd. Hierdoor wordt het een stuk minder interessant om in teamverband te sporten. In dat geval bent u namelijk gebonden aan vaste trainingstijden. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om individueel te gaan sporten. Zo gaan zij bijvoorbeeld hardlopen of fietsen, maar ook kopen veel mensen gewichten of apparaten om thuis te kunnen sporten. Het grote voordeel van individueel sporten is dat u het kunt doen wanneer het u het best uitkomt.

Obstakelruns

Bootcamps hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen, maar wat te denken van de obstakelruns? Deze laatste sportieve activiteit hoort zonder meer thuis in de sporttrends van dit moment. Door het hele land worden steeds meer van deze runs georganiseerd. Bij de meeste van deze runs is het zowel mogelijk om individueel als in teamverband deel te nemen. Deelname aan een obstakelrun vergt wel enige training en u moet niet bang zijn om vies te worden.

Challenges

Een andere trend die in de sportwereld te zien is, is de toenemende mate van challenges. Dit houdt in feite niets anders in dan dat mensen elkaar uitdagen voor een bepaalde prestatie. Voorheen was dit meestal niet sport gerelateerd, maar dit komt de laatste jaren steeds vaker voor. Het grote voordeel van de sportieve challenges is dat mensen elkaar uitdagen en dus ook constant bezig zijn zichzelf te verbeteren. Op deze manier heeft u direct een goede motivatie om tijdens het sporten het onderste uit de kan te halen. U wilt immers toch ook voorkomen dat u de challenge niet haalt?