Zweetproblemen

Welke deodorant werkt het beste? Spray of roller?

Geschreven door admin

Voor bijna iedereen is het aanbrengen van deodorant een vast ochtendritueel. Je voelt je er lekker fris door en je doet er tegelijkertijd je directe omgeving een gunst mee. Vooral als je een beroep uitoefent waarbij je intensieve arbeid moet verrichten, of gewoon omdat je van nature veel en geurend zweet. In Nederland kennen we vooral deodoranten die een tweeledige functie in zich gecombineerd hebben: zweet verminderen en zweetgeuren camoufleren. Doorgaans vind je deodoranten bij de drogisterij in ofwel sprayformaat, dan wel rollerformaat. Wat is nu het verschil en welk deodorantformaat is nu voor jou het beste?

Voordelen deodorantspray

De deodorantspray is hygiënischer dan de deodorantroller doordat er geen huidcontact plaatsvindt bij het aanbrengen. Daarnaast droogt de deodorantspray sneller en is het vooral voor mannen prettiger omdat zij okselhaar hebben. Bij het gebruik van een deodorantspray hoef je je niet door het okselhaar heen te worstelen, zoals je wel met een deodorantroller moet doen. Bovendien ben je met een deodorantspray voordeliger uit: doordat je het over je hele lichaam kunt sprayen hoef je geen aparte parfum of eau de toilette meer aan te schaffen.

Voordelen deodorantroller

Qua werking zit er niet zo heel veel verschil tussen de deodorantspray en de deodorantroller. Wel is het zo dat een deodorantroller beter geschikt is voor de gevoelige huid. Verder maakt de deodorantroller geen gebruik van drijfgassen en kun je het zeer doelgericht aanbrengen. Ook neem je een deodorantroller eenvoudiger mee op reis doordat de verpakking meestal aanzienlijk kleiner is dan die van de deodorantspray.