Nagelverzorging

Zelf een kalknagel behandelen

nagels
Geschreven door admin

Met name tijdens de lente- en zomermaanden kunnen kalknagels een grote ergernis vormen voor mensen. Niemand vindt het immers prettig om kalknagels aan anderen te moeten laten zien, als zij tijdens de warme zomerdagen slippers of sandalen dragen. Reden genoeg om de kalknagels direct bij het ontstaan hiervan te behandelen. Voor het behandelen van kalknagels worden tegenwoordig verschillende middeltjes aangeboden. In dit artikel beschrijven we hoe u een kalknagel zelf kunt behandelen. Mocht het niet lukken om de kalknagel op deze wijze te doen laten verdwijnen, dan kunt u langsgaan bij uw huisarts voor krachtigere middelen.

 

Het gebruik van goede schoenen en sokken

Het behandelen van kalknagels begint bij het dragen van de juiste schoenen en sokken. De schoenen moeten bijvoorbeeld voldoende ventilatie bieden aan uw voeten. Ook moet u uw tenen soepel kunnen bewegen, zonder dat deze ingeklemd worden door de bovenzijde en randen van uw schoenen. Let hier al op bij de aanschaf van een nieuw paar schoenen!

 

Ook uw sokken zijn belangrijk bij het tegengaan van kalknagels. Zorg er bijvoorbeeld dagelijks voor dat u schone sokken aantrekt, om schimmelinfecties (wat kalknagels zijn) tegen te gaan. Hierbij kunt u het beste voor katoenen sokken kiezen.

 

Middelen tegen kalknagels

In een drogisterij vindt u vaak verschillende middeltjes, die u kunnen helpen bij het behandelen van de kalknagels. Lees altijd goed de instructies op de verpakking van deze middeltjes om nieuwe infecties en een verkeerd gebruik tegen te gaan. Probeer daarbij het contact met uw huid zo goed mogelijk te voorkomen. Naast deze middeltjes schijnt ook het gebruik van lampolie te werken. U dient dit dagelijks na het wassen van uw voeten op de kalknagel aan te brengen. Houd er rekening mee dat dit proces enkele maanden kan duren. Lampolie doodt de schimmels, waarmee de infectie langzaamaan zal verdwijnen.