Nagelverzorging

Wat kan een pedicure voor u betekenen?

Geschreven door admin

Voeten krijgen dagelijks veel te verduren. Gemiddeld loopt iemand ongeveer tienduizend stappen per dag. Op jaarbasis is dit al een heel aantal. Hierdoor moeten voeten veel doorstaan en krijgen ze soms behoorlijk wat last op zich. Hoewel ze wel tegen een stootje te kunnen, is het verstandig om ze zo nu en dan te laten verzorgen bij de pedicure. Hierdoor kunnen ze weer helemaal in topconditie komen en worden ze weer klaargestoomd om zwaar werk te leveren. Echter kan een pedicure meer dan alleen voeten verzorgen. Wat kan deze bijvoorbeeld nog meer voor u betekenen?

Voetverzorging

Zoals aangegeven is een pedicure hoofdzakelijk bedoeld om voeten te verzorgen. Enerzijds kan dit bij een pedicurepraktijk zelf, maar er zijn ook pedicures die aan huis komen. Dit is voornamelijk bedoeld voor personen die slecht ter been zijn of geen mogelijkheden hebben om aan vervoer te komen. Tijdens een behandeling worden de alle mogelijke problemen in kaart gebracht en geanalyseerd. Voor een pedicure is dit belangrijk, want op basis daarvan kan worden vastgesteld welke soort behandeling het beste aansluit bij de cliënt. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld ingegroeide teennagels, eelt onder de voeten of likdoorns.

Soort behandelingen

Wanneer de problemen eenmaal zijn geconstateerd, gaat de pedicure over tot het bedenken van de juiste behandeling. In veel gevallen zijn de behandelingen hetzelfde, maar voor iedere cliënt dient er weer een andere aanpak nodig te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel personen met eelt onder hun voeten, maar de gradatie en de plek is bij iedereen anders. Met een standaard pedicure behandeling komen de vaak dezelfde elementen terug:

  • De voet wordt gedesinfecteerd met alcohol
  • De nagels wordt ingedruppeld om ze zachter te maken
  • Hierdoor kunnen de nagelriemen worden losgemaakt
  • De teennagels worden geknipt
  • Eventueel worden deze ook gevijld
  • Alle eeltplekken, likdoorns en andere problemen worden verwijderd
  • De nagels worden ontsmet met betadine
  • Tot sloten worden de voeten gemasseerd

Bovenstaande volgorde wordt vaak gedaan bij een standaard behandeling. Echter kan iemand ook zelf aangeven wat diegene wel of niet wil. In samenspraak met de pedicure wordt dan bepaald of sommige elementen wel of niet tijdens de behandeling worden uitgevoerd. Het belangrijkste is dat een cliënt weer met verzorgende voeten de pedicure praktijk verlaat en deze weer optimaal kan gebruiken.