Verzekeringen

Zorgverzekering vergelijken 2020 kost niet veel moeite

Geschreven door admin

Overstappen naar een andere zorgverzekering? Niet iedereen doet het. Veel mensen vinden het te veel moeite om uit te zoeken of ze met een goedkopere zorgverzekering wellicht goedkoper uit zijn. Wist je dat jaarlijks maar een op de vijftien Nederlanders de overstap maken naar een andere, goedkopere zorgverzekering. Er zijn redenen om over te stappen. Een zorgverzekering is best duur en de premie stijgt jaarlijks. De premie zal ook komend jaar weer stijgen. Mensen stappen niet massaal over, terwijl ze volgens de toezichthouder ACM door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering gemiddeld 100 euro per jaar kunnen besparen. Het zorgverzekering vergelijken 2020 is dus zeker de moeite waard

Is het zorgverzekering vergelijken 2020 veel uitzoekwerk? Die vraag kan ontkennend worden beantwoord. Er zijn diverse vergelijkingssites. Die geven je vaak al binnen vijf minuten een eerste indruk. Het invullen van de gegevens, het vergelijken van zorgverzekeringen en het maken van de uiteindelijke keuze neemt doorgaans niet meer dan een uur in beslag. Op vergelijkingssites word je stap voor stap door de mogelijkheden geleid. Zo kun je vrij eenvoudig een selectie maken op prijsverschillen tussen de verschillende basisverzekeringverzekeringen.

Zorgverzekering vergelijken 2020 en hoe je kunt besparen op je premie.

Je kunt niet alleen besparen op je premie door te selecteren op de prijsverschillen tussen basisverzekeringen. Andere manieren zijn:

  • Stap je over via een vergelijkingssite? Dan krijg je soms een korting van enkele procenten op de premie. Soms krijg je korting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekering.
  • Kies je bij de basisverzekering voor een naturapolis of voor de nog goedkopere budgetpolis? Dan kun je wel tot 135 euro per jaar besparen. Ga je naar een zorgverlener met wie de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten? Dan krijg je alle kosten vergoed. Kies je voor een andere zorgverlener? Dan krijg je maximaal 80 procent van de kosten vergoed. 
  • Je verplichte eigen risico is altijd 385 euro. Eigen risico moet je bijvoorbeeld betalen voor medicijnen en bij een ziekenhuisopname. Verwacht je het eigen risico van 385 euro komend jaar niet geheel te gebruiken? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je kunt dan tot wel 250 euro aan premie besparen.
  • Schat in hoeveel zorg je volgend jaar nodig hebt. Wellicht kun je zonder aanvullende verzekering. Een tandartsverzekering is ook niet nodig als je jaarlijks een controlebezoekje aan de tandarts brengt. Wat is het beste advies? Je moet kijken naar de mogelijke kosten. Ook moet je de vraag beantwoorden of je een eventuele tegenvaller zelf kunt betalen.
  • Je kunt overwegen om de premie jaarlijks vooruit te betalen. Een hoge korting levert het overigens niet op. De zorgverzekeraar geeft je dan hoogstens 2 procent korting.