Verzekeringen

Welke zorgverzekering past bij mij?

Zorgverzekering
Geschreven door admin

Wanneer je een ongeluk hebt gehad of je bent plotseling getroffen door een ernstige ziekte wil je niet denken aan de kosten die dit met zich mee brengt. In Nederland hoeven we ons hier gelukkig niet zo druk over te maken, aangezien we allemaal verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten. Je betaalt een maandelijks bedrag aan een zorgverzekeraar en zij dekken een deel van de ziektekosten die jij dat jaar hebt. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan en kom je niet in financiële problemen.

Wat dekt mijn zorgverzekering?

Zoals ik al zei dekt een zorgverzekering een deel van je ziektekosten. In Nederland is er besloten dat iedereen wel een eigen risico betaalt, de hoeveelheid van je eigen risico kan je zelf bepalen wanneer je de zorgverzekering afneemt. De verplichte zorgverzekering dekt alleen de noodzakelijke kosten, zoals ziekenhuiskosten, thuiszorg en de huisarts. Je kan jezelf ook verzekeren voor andere zorgkosten, zoals de tandarts of fysiotherapeut. Om deze kosten te dekken kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dit kan je gelukkig helemaal zelf samenstellen, zo hoef je niet onnodige kosten te betalen.

Hoe vind ik de juiste zorgverzekeraar?

In ons land is de strijd tussen verschillende zorgverzekeraars enorm. Iedereen wil nieuwe klanten binnen halen en daarom verschilt het aanbod en de prijzen van de verschillende zorgverzekeraars enorm. Er zijn veel zorgverzekeraars, zoals Menzis en vele anderen. Om degene te vinden die het best bij jou past kan je de verschillende zorgverzekeringen vergelijken op vergelijkingssites. Voordat je dit doet is het belangrijk om voor je zelf op een rijtje te hebben welke kosten je wilt dekken en hoeveel eigen risico je kan betalen.