Zorg

2 redenen voor medewerkers in de zorg om te kiezen voor een e-learning

Geschreven door admin

Bijscholing is iets waar veel medewerkers tegenop zien. Het is altijd spannend als je jezelf in het diepe gooit op onbekend terrein en dat levert vaak stress op. E-learning geeft medewerkers de kans om zich te verdiepen in een (nieuw) onderwerp in hun eigen veilige omgeving en op door hun gekozen tijden. Deze en meer voordelen van e-learning in de zorg willen we je niet onthouden.

Reden 1: leren wanneer het jou uitkomt

Klassikaal onderwijs is gericht op samen leren in een klaslokaal met een docent op vaste tijden. Dat betekent vaak dat cursisten lang moeten rijden om de lessen te kunnen volgen en hiervoor een dag werken (of dag vrij) op moeten geven. E-learning draait om het samen leren via een online platform, waarin iedereen zijn eigen uren kan indelen. Dat wil zeggen dat de cursisten geen reistijd hebben en zelf bepalen wanneer zij willen studeren. Dat voorkomt een hoop ontevredenheid en stress waardoor cursisten zich beter kunnen focussen op het volgen en succesvol afronden van de e-learning.

Reden 2: het bespaart een hoop kosten

Leren via een online platform bespaart niet alleen reistijd, maar ook reiskosten. Dat is prettig voor de werknemer wanneer reiskosten niet vergoed worden en voor de werkgever wanneer dit wel het geval is. Wie van hen ook de reiskosten moet betalen, er is altijd iemand goedkoper uit met e-learning.

E-learning cursussen worden online begeleid, waardoor een docent zich tegelijkertijd op meerdere klassen kan focussen. Dat bespaart personeelskosten waardoor het volgen van een e-learning vaak een stuk goedkoper is dan het volgen van een klassikale cursus of opleiding.

Ook een e-learning volgen?

Zoals je leest valt er een hoop te besparen met e-learning. Gelukkig wordt er op kwaliteit van de lesstof niet bespaard en krijg je altijd een geldig diploma of certificaat. Benieuwd welke e-learning in de zorg relevant is voor jou? Bekijk dan het actuele aanbod op www.elearningmadeeasy.nl.