Zorg

E-health: de nieuwe trend!

Geschreven door admin

Er gaat steeds meer via een internetverbinding, of via de hedendaagse technologie. Denk bijvoorbeeld aan een zelfrijdende auto, robots die het hele huis schoon kunnen maken, enzovoorts. Ook de gezondheidszorg speelt op deze trend in, met het zogenaamde e-Health. Dit is een van de trends uit het afgelopen jaar, waarbij huisartsen steeds vaker een consult via internet geven. Hierbij kun je niet alleen terugvallen op je eigen huisarts, maar ook op een online huisarts. Deze huisartsen zijn bijvoorbeeld actief bij zorgverzekeraars of op online internetfora.

 

Een consult vanuit huis aanvragen

Een van de mogelijkheden die huisartsen met e-Health bieden, is de mogelijkheid om een consult te krijgen vanuit huis. Hierbij verloopt het contact via een webcam, waardoor een arts op afstand mee kan kijken. Ook wanneer je bijvoorbeeld vreemde plekjes op je lichaam hebt, kan een huisarts je advies geven via de webcam. Mocht een huisarts het niet volledig vertrouwen, dan kan de huisarts je alsnog uitnodigen voor een consult in de huisartsenpraktijk. Door deze ontwikkelingen wordt het niet alleen makkelijker om in contact te komen met je huisarts, ook neemt de werkdruk voor huisartsen af.

 

Steeds meer zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld via een applicatie als Whatsapp in contact te komen met een huisarts.

 

Stel je vraag op internetfora

Naast de mogelijkheid om een digitaal consult aan te vragen bij je eigen huisarts of via je verzekeraar, kun je vragen ook op verschillende internetfora stellen. Vaak zitten er verschillende huisartsen achter deze fora, die je op basis van foto’s of korte video’s kunnen adviseren. Ook kun je op internetfora kijken naar de consulten die aan andere patiënten gegeven zijn. Wellicht herken je hier je eigen klachten bij!