Ouderdom

5 ondersteuningsproducten voor ouderen

Geschreven door admin

Aan het ouder worden zitten helaas ook een aantal nadelen verbonden. Zo kan je slecht ter been worden, of aardig wat kracht verliezen. Maar dit hoeft geen probleem te zijn, voor ouderen zijn er diverse ondersteuningsproducten beschikbaar om hun dagelijkse bezigheden te kunnen blijven voortzetten. In onderstaand artikel geven wij je alvast 5 voorbeelden van handige ondersteuningsproducten voor ouderen.

1. Bedpapegaai

Een bedpapegaai is een ondersteuningsproduct voor ouderen om uit bed te komen. Wanneer men veelvoudig op bed ligt is het belangrijk om af en toe op te staan of van houding te wisselen. Dit om doorligplekken te voorkomen. Met een bedpapegaai word het je een stuk makkelijker gemaakt om uit bed te komen door je op te trekken aan de bedpapegaai. Dit ondersteuningsproduct is gemakkelijk te plaatsen en direct te gebruiken, let wel op het aantal draagbare kilo’s van het product. Een bedpapegaai is tevens ook een handig hulpmiddel voor hoogzwangere vrouwen, door hun groeiende buik kan opstaan lastig zijn. Er komt veel kracht bij kijken en een bedpapegaai is hier dan ook ideaal voor.  

2. Sta-op-stoel

Een ander handig hulpmiddel is de sta-op-stoel. Dit is een zeer luxe fauteuil, waar een oudere heerlijk in kan zitten tijdens het puzzelen of tv kijken. Wanneer men wilt opstaan, helpt de stoel ze een handje. Met de afstandsbediening tilt de stoel je als het ware op tot je bijna in volledige sta positie bent. Zo hoeft men zelf geen kracht te gebruiken om omhoog te komen, dit doet de stoel al. Daarnaast kan je in de meeste gevallen de rugleuning en hoofdsteun apart bedienen voor optimaal zitcomfort.

3. Looprek

Om je veilig te kunnen verplaatsen is enige stabiliteit nodig. Heb je dit niet door een operatie, of ben je slecht ter been? Kies dan voor een looprek! Hiermee kan je stap voor stap veilig vooruit komen op eigen benen. Het looprek verbeterd je balans en verstevigd de passen die je zet, daarnaast zorgt het voor een goede loopbeweging en kunnen er weer vele (kilo)meters gemaakt worden.

4. Drempelhulp

Indien je slecht ter been bent of (tijdelijk) in een rolstoel zit is een drempelhulp een vereiste. Een drempelhulp zorgt voor een gemakkelijke overstap bij een entree, verhoging en dergelijke. Zowel ter voet als met een rolstoel is een drempelhulp een uitstekende oplossing om geleidelijk door te kunnen lopen of rollen. Het te overbruggen hoogteverschil wordt hierdoor verkleind en een stuk veiliger gemaakt.

5. Douchestoel

Tot slot is er nog de douchestoel, die voor veiligheid en comfort zorgt tijdens het douchen. Douchestoelen zijn er in verschillende uitvoeringen, zowel met armleuningen als zonder. Een douchestoel staat voor comfort, grip en veiligheid. Wanneer je niet lang meer kunt staan is dit een ideaal ondersteuningsproduct. De stoelpoten zorgen voor een goede grip en het materiaal van een douchestoel is uiteraard bestendig tegen water en reinigingsmiddelen. Met dit hulpmiddel kan je te allen tijde veilig en comfortabel douchen.