Diëten

5 redenen waarom afvallen met het eiwitdieet het best is

Geschreven door admin

Al vele jaren is het eiwitdieet een populaire manier van afvallen. De reden hiervoor is omdat het goed vol te houden en je boekt snel resultaat. Er bestaan veel soorten eiwitdiëten waarvan de eiwitshakes het meest populair zijn. Onderstaand vind je 5 redenen waarom het zo populair is om af te vallen met het eiwitdieet.

 

Geen hongergevoel

Een van de grootste voordelen van afvallen met het eiwitdieet is dat eiwitrijk voedsel er lang over doet om te verteerd te worden. Doordat het er lang over doet om verteerd te worden zal je minder snel last hebben van een hongergevoel. Dit is uniek aan het eiwitdieet, er is namelijk bijna geen ander dieet die dit zo tegen gaat. Voor het geval je wel een hongergevoel krijgt kun je gebruik maken van eiwitrijke snacks. Hierbij kan je denken aan magere kwark of gekookt eitje

 

Opbouwen van spiermassa

Er zijn veel diëten op de markt om af te vallen. Vaak wordt je spiermassa hierdoor aangetast, niet je vet. Eiwitten zorgen ervoor dat je spiermassa op kunt bouwen. Hiernaast herstelt het ook jouw spieren na een zware inspanning. Door je spieren ‘kapot’ te maken tijdens een krachttraining kun je ze groter en sterker laten worden. Het is wel belangrijk dat je ze hier de tijd en rust voor geeft. Eiwitten bevorderen dit proces.

 

Afvallen zonder sporten

Tijdens een eiwitdieet is het mogelijk om af te vallen zonder sporten. Dit is natuurlijk erg praktisch voor mensen die het druk hebben of geen zin hebben om elke dag naar de sportschool te gaan. Doordat je minder calorieën binnenkrijgt dan voorheen zal je afvallen. Waarom val je dan af? Het is vrij simpel, krijg je minder calorieën binnen dan je verbrandt, val je af.

 

Je krijgt voldoende vitaminen binnen

Bij veel diëten, zoals een crashdieet, krijg je té weinig calorieën en vitaminen binnen. Je hongert je lichaam eigenlijk uit. Doordat je te weinig voedingsstoffen inneemt is het mogelijk dat je er zelfs klachten aan overhoudt. Met een crashdieet is het wel mogelijk om binnen korte periode veel kilo’s te verliezen, alleen niet op een gezonde manier. Door het volgen van een eiwitdieet zorg je er voor dat je al je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt waardoor je op een gezonde manier af kunt vallen. Het is mogelijk om veel te variëren in je voeding waardoor alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft geleverd worden.

 

Afvallen met eiwitshakes

Afvallen is ook mogelijk met eiwitshakes. Dit is ideaal te combineren met een drukke leefstijl. Je vervangt je ontbijt en lunch door een eiwitshake. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd, het enige wat je namelijk hoeft te doen is een schepje eiwitpoeder te mengen met water of melk en je bent klaar. ’s Avonds kun je zelf een gezonde maaltijd bereiden met een stukje vlees of vis. Het is belangrijk om wel voldoende groenten te blijven eten. Een veelvoorkomend geval is dat het jojo-effect optreedt na het bereiken van het streefgewicht. Dit kun je met eiwitshakes tegengaan door je ontbijt óf lunch te vervangen door een shake. Dit doe je voor een bepaalde periode tot je denkt klaar te zijn voor normale maaltijden.