Diëten Gezondheid

Begin 2018 goed: let ook tijdens de feestdagen op uw voeding

gewicht
Geschreven door admin

De jaarwisseling staat weer voor de deur. Voor veel mensen dus weer de hoogste tijd om na te denken over goede voornemens. Bij een groot deel van de Nederlanders hebben goede voornemens betrekking op een gezonder leven. Zo zijn er veel mensen die af willen vallen, terwijl anderen een gezonde levensstijl na willen streven. Wil jij 2018 pas echt goed beginnen? Dan is het verstandig om ook tijdens de feestdagen alvast op je voeding te letten.

Eet wat minder lekkernijen

De feestdagen en lekker eten worden vaak in één adem genoemd. Gedurende beide dagen staan er vrijwel de hele tijd lekkere dingen op tafel. En daarnaast wordt er ’s avonds vaak uitgebreid gegeten. Kortom: je hoeft niet bang te zijn dat jij met de feestdagen te weinig eten krijgt. De kilo’s komen er op deze manier echter ook behoorlijk hard aan. Hierdoor maak jij het jezelf dus alleen maar lastiger om te beginnen met afvallen. Je moet immers alleen nog maar meer kilo’s verliezen. Daarom doe je er ook goed aan om niet teveel lekkernijen te eten tijdens de feestdagen. Sla eens een aantal rondjes over en schep ’s avonds minder op. Je zult zien dat het zo een stuk makkelijker wordt om 2018 goed te beginnen.

Gezond eten

Vind jij het lastig om met de feestdagen eten te laten staan? Dat hoeft ook helemaal niet. Wanneer jij lekker veel wilt eten, kan dat natuurlijk. Om te voorkomen dat de kilo’s er wel erg snel bij komen, is het verstandig voor gezonde lekkernijen te kiezen. Zet in plaats van een schaaltje chips bijvoorbeeld een schaaltje komkommers op tafel. Op deze manier kun jij je toch lekker volproppen, maar komen de kilo’s er niet zo snel bij aan. Ook bij het avondeten kun je natuurlijk kiezen voor een aantal gezonde dingen. Laat bijvoorbeeld dat vette voedsel eens liggen en kies voor een gezondere variant. Zo kun jij straks vol goede moed beginnen aan je goede voornemens voor 2018.