Gezondheid

5 tips om je concentratie te verbeteren

Er zijn momenten dat je concentratie nodig hebt in plaats van te dagdromen of met je gedachten ergens heen af te dwalen. Hier zijn een aantal makkelijke tips die je helpen  om je concentratie te verbeteren.

  1. Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Ja, ik weet dat we het over concentratie hebben. Maar als je ’s nachts niet genoeg slaap krijgt, kun je overdag ook niet genoeg concentreren. Of je nu 7,8 of 9 uur slaap nodig heb per nacht, zorg dat je dat ook krijgt!

  1. Vertrouw niet op cafeïne

Natuurlijk geven energy drinks en cafeïne je een kortstondige oppepper. Maar als je er teveel op vertrouwt geef je je lichaam een steun die het eigenlijk niet nodig heeft. en teveel cafeïne is eigenlijk ook slecht voor je – waarschijnlijk verstoort het je concentratie in plaats van het te verbeteren.

  1. Las een pauzemoment in

We kunnen ons niet uren achtereen concentreren. Dat is niet hoe onze lichamen zijn ontworpen. Na een uitbarsting van concentratie moet je jezelf belonen met een korte pauze. Sta op, loop wat rond, kom uit je ‘zone’, zodat je daarna weer fris en vol energie aan de slag kunt.

  1. Zorg voor genoeg lichamelijke oefening

Lichamelijk oefening helpt je lichaam. Niet alleen om fit te blijven maar ook om bijvoorbeeld endorfine je lichaam rond te pompen die je goed laten voelen. Regelmatig sporten – of het nu lopen, zwemmen of iets meer actiefs is – helpt je om je beter te concentreren wanneer dat nodig is.

  1. Leef volgens een regelmatig schema

Onze lichamen reageren goed op schema’s. Als je een stuk van de dag apart houdt om dan na te denken en je te concentreren zo dat mooi zijn. Je lichaam ‘weet’ instinctief dat het tijd is om zich te concentreren en reageert overeenkomstig.

Als je meer hulp nodig hebt om je concentratie te verbeteren kun je hier klikken.