Uncategorized

8 redenen waarom fietsen supergezond is!

Geschreven door admin

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe gezond en waarom is het dan zo gezond? Wij leggen het je uit.

1. Fietsen tegen overgewicht

Fietsen is een laagdrempelige en vrij eenvoudige manier om gezond te blijven of weer gezond te worden. Je hebt niet veel nodig, een fiets en een geschikte omgeving. Heb je nog geen fiets? Geen probleem, een goede fiets hoeft helemaal niet duur te zijn, koop er bijvoorbeeld een bij Matrabike. In de strijd tegen overgewicht is fietsen een goede manier om kilo’s kwijt te raken. Het is bijvoorbeeld stukken minder moeizaam dan hardlopen. Ook al begin je met 10 minuten fietsen per dag, je verbrand direct vet.

2. Train vrijwel iedere spier

En tijdens dat dagelijkse stukje fietsen train je vrijwel iedere spier in je lichaam. Het is belangrijk je spieren soepel te houden om zo langer van het leven te kunnen genieten. Hoe fitter je spieren zijn, hoe beter je je kunt bewegen en hoe jonger je je zult voelen.

3. Verbeter je weerstand

Fietsen verbeterd je weerstand. Als je zorgt voor voldoende dagelijkse beweging ben je stukken beter bestand tegen aanvallen van bacteriën en virussen. Uit onderzoekt komt naar voren dat mensen die 5 dagen per week een half uur bewegen de helft minder ziek zijn.

4. Verlaag je biologische leeftijd

Met fietsen verlaagd je biologische leeftijd. Als je drie maal in de week een klein uurtje gaat fietsen kun je je biologische leeftijd verlagen met 9 jaar! Dit houdt onder andere in dat je door te fietsen minder last hebt van hart- en vaatziekten en diabetes.

5. Fietsen maakt je slimmer

Uit onderzoek blijkt dat voldoende beweging kan zorgen voor een hogere hersenactiviteit. Door beweging wordt namelijk de aanmaak van hersencellen verhoogd. Dit betekend niet alleen dat je slimmer wordt en beter kunt presteren op je werk, maar het helpt ook tegen ziektes zoals Alzheimer.

6. Weg met darmproblemen

Last van uw darmen? Ga dan fietsen! Voldoende beweging maakt dat je spijsvertering beter en sneller gaat werken. Hierdoor kun je voedsel beter verteren en worden je darmspieren in conditie gehouden. Zo ga je darmproblemen eenvoudig uit de weg of verhelp je bestaande darmproblemen.

7. Fietsen en je huid

Niet alleen je biologische leeftijd kun je verlagen door te fietsen, je kunt er ook letterlijk jonger uit gaan zien. Uit dermatologisch onderzoek blijken de effecten van lichamelijke beweging op je huid enorm positief. Door de lichamelijke beweging, in de buitenlucht, verbeterd de circulatie van het bloed in de huid. Met minder rimpels en een zuiverdere huid als resultaat.

8. Betere nachtrust

Een laatste en zeker niet onbelangrijke reden om te fietsen is een betere nachtrust. Door dagelijks een half uur te fietsen heb je ’s avonds de helft minder tijd nodig om in slaap te komen en je slaapt langer aan één stuk door. En we weten allemaal; een uitgeslapen mens is een gelukkig mens.

En naast bovenstaande acht voordelen heeft fietsen natuurlijk nog veel meer gezondheidsvoordelen. Lees er hier meer over en stap vandaag nog op de fiets!