Uncategorized

Overmatig zweten? 5 tips om het te verminderen.

Veel mensen, vooral mannen, hebben last van overmatig transpireren. Onder de oksels, aan de voeten, op het hoofd: overmatig zweten is vervelend en je komt er niet gemakkelijk vanaf. Beter kun je zoeken naar oplossingen om het overmatig zweten tegen te gaan of de vervelende gevolgen ervan zoveel mogelijk te beïnvloeden.

“Waarom zweet ik zo veel?”
Waarom de ene persoon meer zweet dan de andere is niet altijd helemaal duidelijk. Verschillende oorzaken zijn: aanleg, grote lichamelijke inspanning, hoge hartslag, veel stress, angst, slechte conditie, een overactieve schildklier, een lage bloedsuikerspiegel of de menopauze.

Ben jij iemand die last heeft van overmatig zweten? Dan heb je simpelweg gewoon pech. Je zal ermee moeten leven, want de kans dat je er ooit vanaf komt is klein.

Hoe verminderen?

Het verminderen van jouw transpiratie kun je doen met de volgende tips. Ze zijn eenvoudig, effectief en je kunt er vandaag nog mee beginnen!

Tip 1. Gebruik anti-transpiratie deodorant
Want je oksels zijn een plek waar je gemakkelijk zweet en waar je ook snel gaat geuren. Gebruik daarom áltijd deodorant, en bij voorkeur anti-transpiratie deodorant. Die van bijvoorbeeld Odaban staat erg goed aangeschreven.

Tip 2. Let op je kledingkeuze
Kleed jezelf luchtig en kies voor katoenen of linnen kleding. Vermijd viscose en polyester. Kleding van bamboe is ook erg luchtig en drijft vocht goed af. Merken als bijvoorbeeld herenkleding merk Bamigo hebben zich er volledig in gespecialiseerd. Een echte tip voor mensen die veel transpireren!

Tip 3. Let op wat je eet
Spinazie, snijbiet en kool bevatten chlorofyl. Chlorofyl heeft een geurverdrijvend effect. Ook peterselie en lindenthee voorkomen een onaangename zweetgeur.

Tip 4. Vermijd stress
Want van stressen krijg je het warm, en dat veroorzaakt zweetaanvallen. Vermijd stress dus zoveel mogelijk, zeker tijdens warme dagen.

Tip 5. Kies voor huidvriendelijke zeep
Vermijd zeep en douchegel die veel chemische ingrediënten bevat. Je huid reageert hierop en dat zorgt ervoor dat je extra kan gaan zweten.