Gezondheid

Alles over 24-uurs zorg

Geschreven door admin

Veel mensen kennen het begrip 24 uurs zorg maar wat is het nou eigenlijk precies? 24 uurs zorg houd eigenlijk letterlijk in dat er gedurende de hele dag en nacht voor de desbetreffende patiënt gezorgd wordt. Omdat zorg natuurlijk niet zomaar iets valt ook onder de 24 uurs zorg veel meer dan alleen verzorging en verpleging.

Wat kun je allemaal verwachten bij 24-uurs zorg?

Zoals hierboven al gezegd werd houd 24 uurs zorg meer in dan alleen verzorging en verpleging. Bij 24 uurs zorg wordt er gezorgd dat de patiënt bij alles wat deze wil ondernemen wordt bijgestaan en geholpen waar nodig. Hierbij kun je denken aan boodschappen doen, een maaltijd bereiden, op bezoek gaan bij familie. Bij 24 uurs zorg wordt overal een handje bij geholpen. Wanneer een patiënt dus ergens heel wilt betekent dit dat de zorgverlener hiermee naar toe moet, op deze manier wordt er voor gezorgd dat de dagelijkse bezigheden niet belastend zijn voor de patiënt en ook veel veiliger zijn om uit te voeren. Vaak wordt zijn de patiënten die gebruik maken van 24 uurs zorg mensen die nog wel heel graag willen thuis wonen maar dit eigenlijk niet zonder hulp kunnen. Dit kan komen door bijvoorbeeld de ouderdom of een beperking. Wanneer dit zo is dan is 24 uurs zorg een perfecte uitkomst omdat het hiermee alsnog mogelijk wordt om thuis te blijven wonen. Iets wat een heel groot pluspunt van 24 uurs zorg is, is dat er goed wordt gekeken en geluisterd naar de wensen en de behoeften van de patiënt. Natuurlijk wordt er dan ook alles aan gedaan om deze ook daadwerkelijk waar te maken.

Wanneer is 24-uurs zorg precies nodig?

Hierboven heb je al kunnen lezen dat 24 uurs zorg vooral aangeboden wordt aan mensen die heel graag thuis willen wonen maar dit helaas niet meer kunnen door bijvoorbeeld de ouderdom of een beperking. Maar het kan ook dat een patiënt niet meer goed kan functioneren door een ziekte, handicap of door een ingrijpende operatie. Hierbij hoeft het niet per se om permanente hulp te gaan. Het is ook mogelijk om 24 uurs zorg voor een bepaalde periode in te schakelen zoals bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie. Persoonlijke zorg is dan ook heel erg belangrijk als het gaat om 24 uurs zorg. Daarom is een vertrouwd en rustig gevoel heel erg belangrijk om zo alles zo goed mogelijk te laten lopen.