Gezondheid

Als je gaat barbecueën moet je hierop letten

Geschreven door admin

Wanneer het warme weer er weer aan komt, gaan Nederlanders barbecueën. Zelfs wanneer de lente pas net begint en de temperaturen te omschrijven vallen als redelijk, zijn er al vele Nederlandse gezinnen die de barbecue weer tevoorschijn toveren. Nederlanders houden er van om te barbecueën, zo simpel is het. En verwonderlijk is dit niet. Wat is er heerlijker dan in je eigen tuin lekker eten prepareren in de buitenlucht? Echter zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je gaat barbecueën. Hieronder volgen een aantal tips.

Gebruik een barbecuetang

Vele mensen maken de fout dat ze een vork gebruiken om het vlees op de barbecue om te draaien. Dit is wat men een beginnersfout noemt. Door een vork te gebruiken, prik je in het vlees. Hierdoor kunnen de sappen en het vocht uit het vlees lopen. Niet alleen wordt het vlees zo minder sappig, maar deze raakt zo eerder droog. Bovendien smaakt sappig vlees simpelweg een stuk lekkerder. Daarom is het altijd aan te raden om een tang te gebruiken om een vlees op de barbecue om te draaien.

Maak gebruik van een gasbarbecue

Vele mensen maken gebruik van een houtskoolbarbecue om hun vlees op te prepareren. Maar wist je dat een houtskoolbarbecue een stuk onveiliger is in vergelijking met een gasbarbecue? Bij houtskool is er namelijk een veel grotere kans dat er per ongeluk brand ontstaat. Barbecueën gaat veelal gepaard met een aantal biertjes, wat de kans op brand nog eens vergroot. Bij een gasbarbecue is dit risico kleiner.

Eet geen zwart vlees

Door de hoge temperaturen van een barbecue kan het wel eens voorkomen dat vlees gedeeltelijk aanbrand. Vele mensen eten dit vlees alsnog op. Echter wordt dit sterk afgeraden. In zwart vlees bevinden zich namelijk deeltjes die kankerverwekkend kunnen zijn. Voorkom zwart vlees door pas te gaan barbecueën wanneer je een wit laagje op de kolen ziet en er ook geen vlammen meer te zien zijn. Eet daarnaast nooit zwart vlees.