Gezondheid

Waar je voor moet uitkijken deze zomer

huidcrème
Geschreven door admin

De zomer, voor velen is het misschien wel de leukste tijd van het jaar. Toch zijn er tevens een aantal aandoeningen die louter voor kunnen komen tijdens de zomer. Hieronder worden een aantal van deze aandoeningen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je waar je op moet letten tijdens de zomer. Tevens kun je stappen ondernemen om deze aandoeningen zo goed mogelijk te voorkomen. Zo kun jij optimaal genieten van de zomer.

Let goed op de zon

Nog altijd wordt het effect van de zon op de huid onderschat. Natuurlijk, het is altijd lekker om te zonnen en jezelf heerlijk bruin te bakken. Maar nog steeds zijn er vele mensen die geen zonnebrandcrème gebruiken als ze in de zon gaan liggen. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is toch echt zo. De straling van de zon kan je niet alleen flink verbranden, maar het kan ook permanente vlekken op de huid doen ontstaan. In het slechtste geval ontwikkelen deze vlekken zich tot huidkanker. Smeer je daarom altijd zo goed mogelijk in en vermijd de zon wanneer deze op zijn sterkst is.

Infectieziektes door water

Eén van de leukste dingen aan de zomer is het feit dat je tijdens deze tijd van het jaar zoveel waterplezier kunt beleven. Zwemmen, waterballonnen gooien, ravotten in de tuin met de waterslang… de zomer is een ideale tijd voor deze activiteiten. Toch brengt water ook een risico met zich mee. Echter verhogen recreatieve wateractiviteiten de kans op infecties. Vooral zwembaden en natuurlijke gebieden zijn een risico.

Mazelen

Vooral wanneer je op vakantie gaat in landen zoals Frankrijk, Italië en Griekenland is er een risico dat je mazelen op kunt lopen. Zeker nu sommige mensen dankzij fake news geloven dat vaccinaties schadelijk kunnen zijn (een hoop onzin), is de kans op mazelen groter dan ooit. Hierbij ontstaat een koorts en een rode huiduitslag.