Gezondheid

De voedingstrends voor 2018

Voeding
Geschreven door admin

Ben jij bewust met je eten bezig? Dan heb jij dit jaar waarschijnlijk regelmatig gegeten volgens de trends van 2017. Grote kans dat jij hierdoor bent afgevallen en nu mogelijk heel gezond leeft. In dat geval wil jij dit waarschijnlijk ook aankomend jaar doorzetten. Jij wilt waarschijnlijk weten wat je aankomend jaar te wachten staat op het gebied van voeding. Daarom hebben wij speciaal voor jou alvast een aantal voedingstrends voor 2018 onder elkaar gezet.

Veganistisch voedsel

Steeds meer mensen houden er een veganistische levensstijl op na. In 2017 was vegan food al ongekend populair en deze lijn zet zich ook het komende jaar door. Ben jij veganist? Dan heeft deze trend natuurlijk een groot aantal voordelen. Hoe meer mensen er veganistisch gaan eten, hoe groter het aanbod veganistisch voedsel wordt. Je krijgt aankomend jaar dus meer keus op het gebied van veganistisch eten.

Bloemen

Een andere voedingstrend voor aankomend jaar vind je in de vorm van bloemen. In 2018 kom je namelijk steeds meer bloemen tegen op de kaarten in eetgelegenheden. Deze bloemen worden overigens hoofdzakelijk gebruikt voor het toevoegen van smaak aan een gerecht. Nu vraag jij je ongetwijfeld af wat voor een bloemen je zo al kunt verwachten. Dat zijn de vlierbloesem, lavendel, rozen en hibiscus.

Voedsel uit het Midden-Oosten

In 2018 komt er steeds meer voedsel uit het Midden-Oosten naar Nederland. Denk hierbij aan eten uit landen als Syrië of Libanon. Gerechten uit dergelijke landen nemen aankomend jaar een belangrijke plek in op veel menukaarten. Sushi blijft populair, maar voedsel uit het Midden-Oosten is aan een opmars bezig en gaat de concurrentiestrijd graag aan.

Mexicaans

Het is al een aantal jaren populair, maar Mexicaans eten hoort ook in 2018 weer tot de voedingstrends. Veel mensen eten al taco’s bij het diner, maar kijk aankomend jaar ook niet raar op wanneer je ze ’s ochtends, bij de lunch of zelfs als dessert voorgeschoteld krijgt. Er wordt zelfs verwacht dat er een combinatie van taco’s en sushi ontstaat.