Fysiotherapie Tanden

Bespaar op zorgkosten met de goedkoopste zorgverzekering

Geschreven door admin

Jaarlijks stappen ruim één miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Gezien het aantal inwoners is dat nog vrij weinig en dat terwijl de zorgpremie steeds hoger wordt. Naar verwachting zal dit ook het geval zijn in 2018.

Om je zorgkosten zo veel mogelijk te beperken is het raadzaam om goed alle zorgverzekeringen te vergelijken. Wanneer je weet wat voor aanvullend pakket je wilt hebben, kan je hier je voordeel mee doen met het vergelijken.

Goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie

Indien je veel en intensief sport, of dusdanig ziek bent dat je veel fysiotherapie nodig hebt, dan is het raadzaam om te zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie. Een fysiobehandeling kost al snel rond de € 30,-  tot € 40,- per stuk. Wie chronisch ziek is krijgt bovendien zijn fysiotherapiebehandelingen pas vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandelingen. De eerste 20 zijn voor eigen kosten.

Bij veel zorgverzekeraars verschilt de inhoud van de aanvullende pakketten, het kan dan zomaar zijn dat je heel voordelig een pakket kan nemen met alleen fysiotherapie. Bij de ander krijg je veel meer extra’s erbij inclusief fysiotherapie, maar betaal je meer dan het drievoudige per maand. Als je alleen fysiotherapie nodig hebt kan je dus veel geld besparen door goed te vergelijken.

Goedkoopste zorgverzekering met tandarts

Hetzelfde geldt voor tandartsvergoedingen, vaak kan je voordeliger uit zijn door een aanvullend pakket te nemen dan je tandartskosten zelf te betalen. In het geval dat je slechts één periodieke controle per jaar doet uitvoeren is het niet voordeliger om je aanvullend hiervoor te verzekeren. Heb je echter meer tandzorg nodig dan een periodieke controle, dan ontkom je haast niet aan een extra tandartsverzekering.

Tandartsverzekeringen kosten echter wel veel geld, vergelijk dus goed en kies voor de goedkoopste zorgverzekering met tandarts verzekering die bij je geschatte kosten past. Er is namelijk veel keuze tussen tandartsvergoedingen bij je zorgverzekeraar. Zo kan je voor 75% van een x bedrag kiezen of 100% voor een x bedrag.

Let wel op dat sommige zorgverzekeraars extra voorwaarden stellen bij een tandartsverzekering. Zo kan het zijn dat je alleen terecht kan bij gecontracteerde tandartsen als je een vergoeding wilt. Als je wel overal terecht wilt kunnen voor zorg, dan kan je het beste een zorgverzekering met 100% keuzevrijheid nemen in combinatie met een aanvullend pakket.