Medicijnen

Bewaar altijd de bijsluiter van je medicijnen

Geschreven door admin

Wanneer je medicijnen meekrijgt van de huisarts, zal deze je ten zeerste aanraden om de bijsluiter door te lezen. Ook bij het ophalen van de medicijnen bij een apotheek wordt deze mededeling gedaan. In het geval van hele zware medicijnen staat de waarschuwing zelfs nog eens extra op de verpakking vermeld met een opvallende sticker! Het lezen van de bijsluiter is van groot belang om ernstige bijwerkingen te voorkomen. De bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan als het slikken van medicijnen gecombineerd wordt met het nuttigen van alcohol! Ook wanneer het medicijnen te vaak gebruikt wordt, kan dat negatieve gevolgen hebben op je gezondheid. Reden genoeg om altijd een bijsluiter te lezen!

Medicijnen gebruik je mogelijk een lange tijd niet

Na het lezen van de bijsluiter is het belangrijk om deze bij de verpakking te houden. Het kan immers voorkomen dat je de medicijnen een tijdje niet zal gebruiken. Als je de medicijnen over een maand weer pakt, moet je vaak weer even nalezen hoe je deze het beste in kon nemen. Het is gevaarlijk, als je de bijsluiter op zo’n moment niet meer kunt raadplegen. Reden genoeg om een bijsluiter nooit weg te gooien na het lezen hiervan! Door de bijsluiter bij de verpakking van de medicijnen te stoppen voorkom je daarbij dat deze zoek raakt.

Oplossing voor een weggegooide bijsluiter

Het kan voorkomen dat je de bijsluiter onverhoopt toch hebt weggegooid, of dat je deze verloren bent. In zo’n geval is het onverstandig om de medicijnen nog te gebruiken. Verstandiger is het om de huisarts of apotheek te raadplegen. Zij kunnen je een losse bijsluiter meegeven, zodat je precies weet hoe en op welk moment de medicijnen genomen moeten worden. In sommige gevallen kun je een digitale bijsluiter op internet vinden. Controleer heel nauwkeurig of dit de bijsluiter is die bij je medicijn hoort.