Huidverzorging

De pedicure

Geschreven door admin

Wanneer je klachten hebt aan je voeten, zoals aan je voetzool of aan je teennagels, dan is de pedicure de specialist die jou kan helpen. Een pedicure doet aan voetverzorging in de breedste zin van het woord. Een behandeling kan kort duren of juist lang, afhankelijk van je mogelijke klachten en wensen. Een bezoek aan de pedicure kan ook preventief zijn. Door een regelmatige verzorging van je voeten kun je voorkomen dat er pijn of schade ontstaat. Ook kan de pedicure je voeten helemaal mooi maken met lotions, lak en kleuren.

Voor iedereen

De pedicure is allang geen taboe meer. Integendeel, het is heel gewoon om zo nu en dan een pedicure te bezoeken. Je vraagt gedurende je leven immers erg veel van je voeten, door er continu op te staan en ermee te lopen. Eeltvorming, droogte en andere natuurlijke verschijnselen kunnen een flinke roofbouw plegen op je voeten. Het verwijderen van dode huidcellen, het verzorgen van je nagelriemen, het wegwerken van eelt en het bijwerken van je teennagels kunnen je veel plezier opleveren en klachten verhelpen of voorkomen. In het geval van kalknagels ben je ook aan het goede adres bij de pedicure. Deze zijn te herkennen aan gele nagels die soms zelfs wat kunnen gaan afbrokkelen.

 

Een afspraak maken

Het maken van een afspraak met een pedicure is erg eenvoudig. Voor iedereen is er wel een pedicure in de buurt te vinden met wie je gemakkelijk een afspraak kunt maken. Je spreekt je wensen door en de pedicure verzint een behandeling op maat. Ook op de korte termijn kun je terecht bij de pedicure, bijvoorbeeld als je in het weekend een feest hebt. Hoewel je meer dan genoeg professionele pedicures hebt, is het geen beschermd beroep. Daarom kun je ook op een meer laagdrempelig niveau binnenlopen bij een pedicure.

 

Bron: Pedicure.nl