Gezondheid

Eten bakken op een gezondere manier? Gebruik deze tips

Eten bakken
Geschreven door admin

Wie wil er niet lekker genieten, terwijl we dat ook nog een een relatief gezonde manier doen. Het maken van een taart of bakken van andere lekkernijen wordt vaak als iets ongezonds gezien en in 9 van de 10 gevallen is dat ook zo. Echter hoeft dat niet zo te zijn. Er zijn verschillende manieren hoe je overheerlijke gerechten kunt bakken, terwijl je helemaal niet zo ongezond bezig bent. Wij geven je een aantal tips hoe je hiervoor zorgt. 

Gebruik zo min mogelijk suiker

Suiker is veelal de dikmaker in taarten en andere gerechten. Bij het bakken wordt in de meeste gevallen een grote hoeveelheid suiker toegevoegd. Dat smaakt natuurlijk heerlijk, maar zorgt er ook meteen voor dat het ongezond is voor je lichaam. 

Wanneer je zelf het beslag klaarmaakt en voor alle ingrediënten zorgt dan doe je er verstandig aan om er zelf minder suiker in toe te voegen. Het wordt weliswaar minder zoet, maar tegelijkertijd geniet je meer van de andere ingrediënten die erin zijn opgenomen. 

Er mag natuurlijk nog wel wat suiker worden gebruikt, maar in veel gevallen smaken de gerechten nog steeds goed, ook al gebruik je de helft van de hoeveelheid suiker.

Ga slim om met kant en klare verpakkingen en boxen

Wanneer je bepaalde verpakkingen koopt of kant- en klare maaltijdboxen bestelt, dan krijg je alle ingrediënten toegestuurd (of je koopt ze zelf op basis van instructie) met de instructie voor het klaarmaken. Zo zie je hier hoe het werkt wanneer je de maaltijdboxen van Boter & Bloem bestelt.

Het is dan makkelijk om instructie exact te volgen. Het gevaarlijke is daarbij echter dat je ook veel ongezonde ingrediënten gebruikt. De maker van de producten wil natuurlijk dat het lekker smaakt. Maar zelfs wanneer je alles krijgt toegestuurd dan is het verstandig om er zelf slim mee om te gaan en eventueel sommige ingrediënten te vervangen of de dosering aanpast.

Houd het lekker door gezonde smaak vervangers te gebruiken

Gebruik je minder suiker, maar wil je toch zoveel mogelijk smaak behouden? Dan is het slim om natuurlijke suikervervangers te gebruiken. Een aantal voorbeelden hiervan die je kunt gebruiken zijn ahornsiroop, agavesiroop, honing of diksap. Hoewel ze gezonder zijn dan de standaard suiker is het verstandig om er geen liters van te gebruiken.

Verder is het slim om fruit te gebruik. Fruit is zelf natuurlijk al gezond, maar het bevat ook fructose, waardoor dit ook een zoete smaak geeft. Nog een laatste tip is om zoete aardappel te gebruiken!