Tanden

Gebruik van een spoedtandarts

Geschreven door admin

Pijnlijke problemen aan uw gebit kunnen van de ene op de andere dag ontstaan. Dit kan komen door een ongelukje of een ander probleem dat met spoed opgelost dient te worden. Een spoedtandarts is dan een noodzakelijke oplossing. Een spoedtandarts in de buurt kunt u vrij gemakkelijk online vinden. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan zoekt u gewoon naar spoedtandarts Amsterdam.

Behandeling bij een spoedtandarts

De spoedbehandeling bij een spoedtandarts wordt uitgevoerd door een professionele tandartspraktijk uitgevoerd. In sommige gevallen is het mogelijk om dit gewoon bij uw eigen tandarts uit te laten voeren, mits deze uiteraard spoeddiensten aanbiedt. Spoedtandartsen zijn zowel in de avonduren als in het weekend geopend voor spoedbehandelingen. Het is echter altijd van belang uw zorgpas en identiteitsbewijs mee te nemen.

Kosten van een spoedtandarts

Afhankelijk van de praktijk is vastgesteld op wat voor wijze deze spoedbehandeling betaald dient te worden. Sommige praktijken vragen gelijk om de behandeling te betalen. Dit is vaak het geval wanneer u geen klant van deze praktijk bent. In andere gevallen is het mogelijk om achteraf te betalen. Let goed op of u de kosten van deze behandeling kunt declareren bij uw zorgverzekering! De kosten zijn normaal gesproken wel gelijk aan een reguliere behandeling.

Hoe kom in contact met een praktijk?

Ga als eerst na of uw eigen praktijk ook spoedbehandeling verleent. Is dit niet het geval? Vraag dan bij uw eigen praktijk na bij wie u het beste terecht kan. Afhankelijk van dat advies kunt bij een geval van spoed een afspraak maken bij deze desbetreffende praktijk. Dit is vaak een praktijk uit het netwerk van uw eigen tandarts en is betrouwbaar. Indien u hier niet voor kiest, is het natuurlijk altijd mogelijk om gewoon op internet te zoeken naar een spoedtandarts. Dit kan heel gemakkelijk door te zoeken naar spoedtandarts + plaatsnaam. Op hun website is vaak een spoednummer te vinden waar een afspraak gemaakt kan worden.