Zorg

Gynaecologie in Amsterdam

Zwanger
Geschreven door admin

Binnen de afdeling Gynaecologie in Amsterdam wordt onderzoek verricht naar en behandeling uitgevoerd aan de vrouwelijke geslachtsorganen. De afdeling gynaecologie is nauw verbonden met de verloskunde-afdeling met zwangerschap en bevallingen als specialiteit. In Amsterdam beschikt de afdeling gynaecologie over een polikliniek, verpleegafdelingen, verloskamers en operatiekamers en krijgt u te maken met kliniek artsen, arts-assistenten en klinische verloskundigen.

Binnen een afspraak meerdere disciplines

Algemene gynaecologie, verloskunde, hormoonziekten, vruchtbaarheidsproblemen, problemen met het bekkenbodem en incontinentie spelen een belangrijke rol binnen Gynaecologie in Amsterdam. Ook oncologie is een aandachtsveld en behalve de reguliere spreekuren worden multidisciplinaire spreekuren gehouden. Binnen een afspraak ziet u dan meerdere disciplines. Onder deze multidisciplinaire spreekuren vallen onder meer de incontinentiepoli met daarbij aanwezig de gynaecoloog, de verpleegkundige specialist en de bekkenbodemfysiotherapeut.

Kliniekarts fertiliteit en gynaecoloog bij het fertiliteitsspreekuur

Vrouwen die te maken hebben met het polycysteus-ovariumsyndroom kunnen in het kader van deze specifieke spreekuren terecht bij de internist, endocrinoloog en diëtist op de PCOS-poli. Tijdens het fertiliteitsspreekuur ziet u behalve de kliniekarts fertiliteit ook de gynaecoloog. Een gynaecoloog AMC verzorgt bovendien het spreekuur zwangerschap en diabetes waarbij internist-endocrinoloog, diabetesverpleegkundige en diëtist aanwezig zijn.

U ziet zowel de gynaecoloog als de longarts

Tijdens het astmaspreekuur voor zwangere vrouwen ziet u zowel de gynaecoloog als de longarts, terwijl de hoofdpijnpoli ingevuld wordt door een neuroloog en psycholoog. Gynaecologie in Amsterdam biedt ook de vulvapoli die ingevuld wordt door de gynaecoloog en de dermatoloog én de POP-poli waarbinnen gynaecoloog, psychiater en kinderarts samenwerken.

Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek

Binnen Gynaecologie in Amsterdam is voortdurend aandacht voor de patiënt en wordt er medewerking verleend aan wetenschappelijk onderzoek om de zorg die geleverd wordt nog verder te verbeteren. Daarom worden de krachten van de gynaecologen, verloskundigen en arts-onderzoeken landelijk gebundeld met als doelstelling om gynaecologie, fertiliteit, verloskunde en urogynaecologie steeds verder te verbeteren.

Voor een poliklinische bevalling

U kunt bij de polikliniek gynaecologie terecht voor zwangerschapscontrole en bevalling, een poliklinische bevalling, het inleiden van een bevalling en een natuurlijke keizersnede. Ook worden behandeling op het gebied van baarmoederhalskanker, baarmoederverwijdering, miskraam en bloedverlies aangeboden en wordt ook eierstokkanker op de best mogelijke manier behandeld.

Menstruatieklachten en bloedverlies

De afdeling gynaecologie in Amsterdam behandelt ook endometriose, kanker aan de schaamlippen en menstruatieklachten die gepaard gaan met behoorlijk bloedverlies, terwijl ook verzakkingen operatief verholpen worden. PCOS, seksueel overdraagbare aandoeningen en vruchtbaarheidsonderzoek zijn ook behandelingen die in Amsterdam uitgevoerd worden.

Ook voor baarmoederkanker en bekkenbodemklachten

De behandeling van baarmoederkanker en bekkenbodemklachten kunnen eveneens in Amsterdam uitgevoerd worden. Voorts wordt binnen Gynaecologie in Amsterdam onderzoek gedaan naar chronische buikpijn en worden eileiderontstekingen behandeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Ook verzakkingen kunnen middels het aanbrengen van een pessarium worden verholpen en daarnaast kunnen vrouwen in Amsterdam gesteriliseerd worden. Zwangerschapsdiabetes en aandoeningen aan de vulva zijn gebieden waarbinnen Gynaecologie in Amsterdam ook actief is.

U doet 24/7 een beroep op de specialisten

Uiteraard kunt u 24/7 een beroep doen op de medisch specialisten in Amsterdam, die nadrukkelijk hechten aan goede voorlichting en nazorg en er worden onder meer informatieavonden voor aanstaande ouders en informatieavonden over borstvoeding georganiseerd.