Diëten

Het Paleo dieet

Geschreven door admin

Het Paleo dieet is nu een van de populairste voedingsplannen op de markt. In zowel de Verenigde Staten alsook in Europa is dit dieet een ware rage geworden. Restaurants, boeken en heerlijke recepten zijn er nu in overvloed. Voor iemand die er pas aan begint is er dus genoeg informatie te halen. Vooral als jij in de eerste dagen nog wat moeilijkheden hebt met het voorbereiden van Paleo-vriendelijke maaltijden. Gelukkig zijn er recepten voor alle hoofdmaaltijden en tussendoortjes beschikbaar. Haal een uitgebreid receptenboek en handleiding uit een boekhandel, of probeer een van de vele recepten die online te vinden zijn. De keus ligt aan jou. Heel snel heb je dit dieet onder de knie en heb je de juiste bagage om lekkere Paleo-maaltijden klaar te maken.

 

Waar te beginnen?

Zoals eerder aangehaald zijn er Paleo-recepten in overvloed beschikbaar, zowel in de boekhandel als op het internet. Waar te beginnen? Het beste kan je een receptenboek of handleiding halen om lekker in te bladeren. Klinkt misschien ouderwets in deze moderne tijd waar je alles van het internet haalt, maar koken met een daadwerkelijk boek in handen of op de keukentafel heeft een zekere charme. Heb je toch liever het gemak van een digitaal recept? Haal dan een e-book erbij voor op de laptop of tablet. Voor sommigen is dat juist handiger werken in de keuken.

 

Voor beginners raad ik uitgebreide Paleo-boeken aan die je naast de heerlijke Paleo recepten ook wat achtergrond informatie over dit dieet kunnen geven. Uit deze boeken haal je veel meer informatie over de aanbevolen voedingsmiddelen, en ook uitleg waarom andere items juist verboden worden. Daarnaast is het ook handig om vervangers te vinden voor ingrediënten die niet Paleo-vriendelijk zijn. Zoek een boek waarin al deze informatie overzichtelijk is opgenomen.

 

Kennis uitbreiden?

Ben je klaar om je kennis uit te breiden? Wil je meer recepten uitproberen? Dit kan je makkelijk doen via het internet. Voor de personen die liever een kook-tutorial bekijken alvorens het zelf uit te proberen zijn er ontelbaar vele video-recepten online. Nu je wat meer kennis hebt over het Paleo dieet, wat mag en wat absoluut verboden is, kan je makkelijker recepten van het internet halen. Zoek je een manier om je favoriete gerecht Paleo-vriendelijk te maken? Toets dat dan maar in in een zoekmachine. Binnen een mum van tijd weet je de lekkerste Paleo-vriendelijke gerechten klaar te maken.

 

Het leuke van dit dieet is dat het bewijst dat gezond voedsel niet saai en smakeloos hoeft te zijn. Dit is een grote misvatting dat vele van ons hebben. En op het Paleo dieet leer je lekker en gezond eten. Het is eigenlijk ook geen dieet; het is een geheel nieuw levensstijl op zich waarbij je jouw gezondheid op de eerste plaats zet.