Ouderdom

Hoe kies je de juiste traplift?

Geschreven door admin

Een goede traplift in huis is een prettige oplossing voor senioren met mobiliteitsproblemen , en moeizaam de trap opkomen. Een traplift brengt u in een veilige positie naar boven, zodat de bovenste verdiepingen gemakkelijk te bereiken zijn. Maar er zijn tegenwoordig zoveel opties beschikbaar, hoe kiest u er een die het best voldoet aan uw behoeften en budget? Hier zijn een paar tips, die u helpen in deze zoektocht.

1. Rechte of gebogen trap?

Het is vrij logisch; bij een rechte trap kun je een rechte traplift gebruiken. Voor elke andere vorm of bocht is een gebogen traplift vereist.

2. Overweeg belangrijke functies

Een stoel met draaifunctie kan handig zijn. Een draaifunctie aan de boven- en onderkant van de trap werkt prettig op een rechte traplift, omdat u op en af moet stappen. Andere functies die misschien ook op uw wensenlijst staan, zijn bijvoorbeeld een weergave van een foutcode om service problemen te signaleren.

3. Zoek de juiste pasvorm

Pak uw weegschaal en meetlint om te zien welke stoel het beste bij u past. Kies een traplift, die in staat is om uw gewicht te dragen. Als u in een eetkamerstoel gaat zitten, kunt u zien hoeveel ruimte in de breedte u nodig heeft om comfortabel op de stoel te passen. Of zoek naar een stoel met een verstelbare arm breedte, die u de ruimte geeft die u nodig heeft. U kunt natuurlijk ook een aantal stoelen uitproberen in een winkel met een showroom.

4. Kies een kwalitatief merk

Het kiezen van een nieuwe traplift van een degelijk merk betekent vaak dat u een garantie op onderdelen krijgt om eventuele gebreken te dekken. Er zijn ook tweedehands trapliften verkrijgbaar, volledig gekeurd en onderhouden, voor een betaalbare prijs. Vergelijk hier gereviseerde trapliften van kwaliteitsmerken.

5. Houdt rekening met uw omgeving

Als uw trapbreedte minder is dan 70 centimeter, kan het erg moeilijk zijn om een ​​traplift te installeren, omdat u mogelijk niet voldoende ruimte hebt voor uw knieën. Overweeg een gebogen traplift zodat u heel dicht bij de onderkant van de trap kunt parkeren.