Ouderdom

Liever in een luxe zorgvilla dan in een verzorgingshuis?

Zorgvilla
Geschreven door admin

Kan u niet meer in uw eigen woning blijven omdat u specifieke zorg nodig heeft? Maar wilt u niet achter de geraniums verdwijnen van een regulier verzorgingshuis? Dan zijn luxe zorgvilla’s misschien wel iets voor u. Er kleven veel voordelen aan de kleinschalige en luxueuze aanpak van deze manier van wonen. Denk aan persoonlijke zorg, een comfortabele leefomgeving en gewenste service.

Wat is een zorgvilla precies?

Een zorgvilla is eigenlijk een luxe verzorgingshuis. De villa’s zijn particulier en bieden meer comfort dan de reguliere verzorgingshuizen. De zorgvilla’s liggen vaak op een rustige locatie en hebben meestal prachtige tuinen, waar u heerlijk kan wandelen, in de zon zitten of een potje jeu-de-boule speelt. U woont zelfstandig in het luxe verzorgingshuis en krijgt uw eigen appartement. De huishoudelijke klusjes worden natuurlijk verzorgt door het personeel en er staan elke dag drie maaltijden voor u klaar. De zorgvilla’s zijn een heerlijke plek om van uw oude dag te genieten.

Welke zorg krijg ik in een luxe verzorgingshuis?

De zorg die u in de luxe verzorgingshuizen krijgt, loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging. Een professioneel team van verpleegkundigen en verzorgenden staat altijd voor u klaar. De zorgvilla’s bieden gespecialiseerde, maar vooral menselijke zorg. Doordat de villa’s kleinschalige projecten zijn, is er meer ruimte voor individuele aandacht.

De inhoudelijke invulling van de zorguren wordt aan de hand van uw wensen vastgelegd in een zorgplan. In de particuliere verzorgingshuizen is er zeven dag in de week, 24 uur per dag zorg aanwezig. Zo bent u ook ’s nachts altijd veilig.

Een ander voordeel is, dat u in de luxe zorgomgeving kan blijven tot uw levenseinde. Dementie is bijvoorbeeld geen reden om u door te sturen naar een gespecialiseerde woonvorm.

Extra zorg in de vorm van bijzondere activiteiten

Naast de uitstekende zorg die u geniet in de luxe verzorgingshuizen, worden er regelmatig bijzondere activiteiten geregeld voor de bewoners. Denk hierbij aan kunstzinnige therapie, bewegen op muziek, bloemschikken of filmmiddagen. Maar ook meer bijzondere festiviteiten zoals, een strijkconcert in de binnentuin, een roofvogel show, een uitstapje naar een boer of een verwendag met manicure en gezichtsbehandelingen.

Wat kost wonen in een luxe zorgvilla?

Wonen in een luxe villa, zorg op maat, leuke activiteiten. We horen u denken, ‘daar hangt vast een prijskaartje aan.’ De prijzen variëren per luxe verzorgingshuis, maar liggen gemiddeld tussen de € 1.500 en de € 5.000 per maand. Dit zijn alleen de woon- en servicekosten exclusief de zorgkosten. De zorgkosten verschillende per persoon, afhankelijk van de nodige zorg. Als u de juiste zorgindicatie heeft op basis van de Wet langdurige zorg (WIz) worden uw zorgkosten over het algemeen vergoed uit uw Persoonsgebonden Budget (PGB) of een Volledig Pakket Thuis (VPT). U moet wel rekening houden met uw eigen bijdrage voor de genoten zorg.

Wonen in een luxe verzorgingshuis

Bent u enthousiast geraakt over het wonen in een luxe verzorgingshuis? Bij woonorganisatie Domus Magnus hebben ze prachtige zorgvilla’s door het hele land én bieden ze persoonlijke zorg. Zo vindt u altijd een verzorgingshuis die bij uw wensen aansluit.