Fysiotherapie

Hoe zijn de zorgvoorzieningen van de stad Oldenzaal?

Geschreven door admin

Over het algemeen in de zorg in Nederland uitstekend geregeld. Toch kan er tussen de verschillende steden in Nederland veel verschil zitten in de soort, en kwaliteit van zorg. In dit artikel ga ik de zorgvoorzieningen van Oldenzaal toelichten. Tevens zullen we de stad een “Zorgaanwezigheidscijfer” geven. We kijken dan naar de aanwezigheid en dichtheid van zorgvoorzieningen. 

Fysiotherapie in Oldenzaal

In Oldenzaal wordt in vergelijking met de rest van Nederland veel gesport. Fysiotherapie in Oldenzaal is dan ook breed aanwezig. Vanwege de vele sportclubs richten veel fysiotherapeuten zich op sportfysiotherapie. Zo kun je met sportblessures terecht bij: 

  • FysioMedics Oldenzaal
  • PRO-F Oldenzaal
  • Fysiotherapie De Essen
  • Fysiotherapie De Thij

Op fysiotherapeutische zorg scoort Oldenzaal een goed. 

MST Oldenzaal

Oldenzaal heeft ook een eigen ziekenhuis, namelijk het Medisch Spectrum Twente (locatie Oldenzaal). In dit ziekenhuis kun je uitstekend voor relatief simpele hulp terecht en word je prima geholpen. Voor complexere zorg word je vaak doorverwezen naar de locatie in Enschede. Het ziekenhuis is 4 jaar geleden volledig vernieuwd en dus helemaal gemoderniseerd. Op dit gebied scoort Oldenzaal een uitstekend. 

Spoedpost in Oldenzaal

Voor een eerste analyse bij een ongeval moet je naar een spoedpost toe. Vanuit een spoedpost kun je worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Oldenzaal heeft jarenlang een spoedpost gehad, maar deze is met onbegrip en verbijstering van Oldenzalers en omliggende dorpen op 6 januari 2020 gesloten. Inwoners van Oldenzaal moeten nu naar Hengelo of Enschede afreizen om bij een spoedpost te komen. 

Overige zorgvoorzieningen

Als we kijken naar overige zorgvoorzieningen zoals, huisartsenposten, tandartsen maar ook sportvoorzieningen. Dan scoort Oldenzaal op deze vlakken ook een goed. Vanuit elke wijk in Oldenzaal is binnen 10 minuten reistijd een tandarts, fysiotherapeut of huisartsenpost te bereiken. Ik hoop je met dit artikel een goed beeld te hebben gegeven van de zorgvoorzieningen in Oldenzaal.