Ouderdom

Uw hoortoestel goed onderhouden verlengt de levensduur!

Uw hoortoestel heeft dagelijks te lijden onder verontreiniging door bijvoorbeeld transpiratie, huidvet en oorsmeer. Hoortoestel onderhoud is gunstig voor de werking en levensduur van uw oorstukjes. Daarnaast voorkomt regelmatig reinigen ook irritatie aan uw oren! Uitgerust met de juiste producten is het schoonmaken van hoortoestellen eigenlijk heel eenvoudig. In dit artikel laten we u kennismaken met de verschillende mogelijkheden voor het reinigen en drogen van uw hoortoestel.

Dagelijks onderhoud

Wrijf uw hoortoestel dagelijks schoon met een zachte, droge doek of tissue. Dat is al een goede basis voor een goed onderhoud van uw hoortoestel! Gebruik voor het schoonmaken nooit alcohol, oplosmiddelen of gewone schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de werking van uw hoortoestel aantasten of zullen irritatie kunnen veroorzaken aan uw gehoorgang. Zorg bij het reinigen voor een zachte ondergrond, zodat uw hoortoestel niet beschadigt wanneer u het per ongeluk laat vallen.

Hoortoestellen reinigen

Een hoortoestel schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Vooral niet met de producten van Cedis, die speciaal ontwikkeld zijn voor het juist onderhouden van het hoortoestel. Cedis heeft een uitgebreid productassortiment voor het onderhoud van uw In Het Oor- of Achter Het Oor hoortoestel. Denk bijvoorbeeld aan reinigingsbekers, reinigingstabletten, reinigingsspray, doekjes en spiraalborsteltjes. Alles wat u nodig heeft om uw hoortoestel te onderhouden!

Uw hoortoestel drogen

Het drogen van uw hoortoestel kunt u ook doen met de handige producten van Cedis. Met een droogbeker, blaasbalg of perslucht en/of speciale droogcapsules is het drogen van uw hoortoestel een fluitje van een cent. Daarnaast zijn er diverse droogapparaten verkrijgbaar die uw oorstukjes niet alleen drogen, maar vaak ook desinfecteren met behulp van UV-C licht.

Elektrisch reinigen en drogen

Er zijn bovendien speciale totaaloplossingen op de markt die het schoonmaken, drogen én desinfecteren van uw hoortoestel volledig automatiseren. Allereerst wordt uw hoortoestel grondig gereinigd met een speciale reinigingsvloeistof. Daarna worden uw oorstukjes gedroogd met behulp van circulerende warme lucht. Tot slot volgt een desinfectie met behulp van UV-C licht. Het resultaat: een hoortoestel dat super hygiënisch schoon is, klaar voor het volgende gebruik, zonder dat u daar zelf moeite voor heeft gedaan!

Een hoortoestel schoonmaken is noodzakelijk voor de werking en levensduur van uw toestel. Wanneer u bent uitgerust met de juiste producten, is het helemaal geen vervelend klusje en houdt u uw hoortoestel in topconditie!