Slapen

Informatie Over Slaappillen

Geschreven door admin

Slaappillen zijn één van de meest populairste medicijnen die vandaag op de markt beschikbaar zijn. Miljoenen mensen wereldwijd worstelen om een volle, ononderbroken slaap te krijgen snachts, en zijn daarom op zoek naar hulp. De slaappil is één van de gemakkelijkste behandelingen voor een onrustige nacht. Het probleem is dat vele mensen geen informatie hebben over deze pillen. Laten we eens een blik werpen op wat informatie die je kan helpen om een beslissing te nemen of je wel of niet deze pillen zult nemen.

 

Hoewel er verschillende soorten slaappillen op de markt zijn vandaag, worden ze meestal onderverdeeld in twee categorieën: op recept en vrij verkrijgbaar. Slaappillen op recept zijn natuurlijk alleen te krijgen wanneer een arts ze voorschrijft aan de patiënt. Vrij verkrijgbare slaappillen, aan de andere kant, kunnen bij de lokale drogist of supermarkt zonder recept gekocht worden. Vele mensen geloven ten onrechte dat vrij verkrijgbare slaappillen ongevaarlijk zijn. Ze zijn echter niet bestemd voor gebruik op lange termijn, en ze kunnen snel verslavend worden. Het hoofdingrediënt in vrij verkrijgbare slaappillen is antihistamine, wat ook voor de behandeling van allergieën gebruikt wordt. Slaappillen op recept zijn beter voor gebruik op lange termijn, maar je arts zal je waarschijnlijk op een schema zetten om de pillen na een bepaalde tijd af te bouwen.

 

Slaappillen hebben ook veel bijwerkingen en verslavingsproblemen, zodat vele mensen er wantrouwig tegenover staan om ze in te nemen. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, irritatie, slaperigheid, en hallucinaties. Er zijn talrijke rapporten geschreven over serieuze problemen met slaapwandelen van gebruikers, inclusief verhalen van mensen die hun auto rijden en volle maaltijden bereiden, terwijl ze  aan het slaapwandelen zijn nadat ze de pillen ingenomen hebben. En aangezien het lichaam gewend raakt aan de slaappillen, zijn er na een bepaalde tijd steeds hogere doseringen nodig, wat de bijwerkingen versterkt. Patiënten die verslaafd zijn geraakt aan slaappillen moeten de hulp van een arts inschakelen om er clean van te worden, aangezien het niet een plezierig proces is.

 

Slaappillen kunnen effectief zijn wanneer ze op de juiste manier, voor de geschikte duur gebruikt worden. Maar wanneer ze voor een langdurige tijd genomen worden, of op een ander manier misbruikt worden, kan het heel gevaarlijk worden. Vraag advies aan je arts, doe je eigen onderzoeken, en mocht je voor slaappillen kiezen, gebruik ze dan zeer voorzichtig.