Slapen

Tips tegen snurken

Geschreven door admin

Misschien kent u wel iemand die snurkt. De snurker zelf heeft er vaak niet zo’n last van terwijl de partner of huisgenoot werkelijk gek kan worden van het gesnurk. Het kan je nachtrust ernstig beïnvloeden. Om die reden geven we enkele tips om het snurken tot een minimum te beperken of zelfs helemaal uit te bannen!

Afvallen

De meest voorkomende oorzaak voor snurken is het hebben van overgewicht. Het snurken wordt dan voornamelijk veroorzaakt door extra vet in de nek en in het gezicht. Herken jij je daarin? Dan is het wellicht een idee om af te vallen. Je bent dan ook nog eens gezond bezig!

Op je zij slapen

Een andere tip is om meer op je zij te slapen. Toegegeven, op je slaap heb je daar niet altijd evenveel controle over, maar wellicht kun je jezelf aanleren om op je zij te slapen. Je snurkt daardoor automatisch minder doordat de spieren die het snurken normaliter voorkomen dan beter actief blijven.

Voldoende slapen

Een derde tip is om voldoende te slapen. Het gebrek aan slaap kan een oorzaak zijn voor snurken. Door voldoende te slapen kun je hopelijk een einde maken aan het gesnurk.
Ervaar je slaapproblemen? Probeer dan eens melatonine te gebruiken, een bewezen hulpmiddel om goed tot rust te komen en eenvoudig in slaap te vallen!

Onderschat het probleem niet!

Wat je er ook tegen doet; onderschat in ieder geval zeker het probleem niet. Wanneer een naaste aangeeft dat er iets aan het snurken gedaan moet worden, werk daar dan ook volledig aan mee. Er zijn weinig dingen vervelender dan het hebben van een slechte nachtrust en een snurkende kamergenoot kan de nachtrust hevig beïnvloeden. Bovendien hoeft snurken helemaal niets te zijn om je voor te schamen. Uit onderzoek blijkt dat heel veel mensen snurken. Gelukkig is er nog van alles tegen te doen!