Zwangerschap

Inspiratie om uw zwangerschap vast te leggen

Geschreven door admin

Een zwangerschap is een bijzondere periode. In negen maanden tijd groeit er namelijk een klein wondertje in uw buik of die van uw vrouw/vriendin. Een eerste kind is natuurlijk het meest bijzonder, maar latere kinderen zijn uiteraard ook bijzonder. Om de herinneringen aan de zwangerschap te bewaren, kiezen veel mensen ervoor om hun zwangerschap vast te leggen. Dit kan met behulp van foto’s maar er zijn vandaag de dag tal van verschillende manieren om uw zwangerschap op een leuke wijze vast te leggen. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden, zodat u inspiratie op kunt doen.

Laat foto’s maken van uw buik

Wanneer u zwanger bent, wordt uw buik in negen maanden tijd een heel stuk groter. Om deze groei in kaart te brengen, kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om dit vast te laten leggen met foto’s. Maak bijvoorbeeld iedere week een foto van uw buik. Op deze manier krijgt u een hele serie foto’s van uw zwangerschap en wordt goed zichtbaar hoe uw buik zich heeft ontwikkeld gedurende de negen maanden. Dit is later natuurlijk een hele leuke herinnering.

Gipsafdruk maken

Wilt u geen foto’s maken maar uw zwangerschap op een originele manier vastleggen? Kies dan voor het maken van een gipsafdruk van uw buik. Wanneer u aan het einde van uw zwangerschap bent, heeft u een behoorlijke buik. Dit is een goed moment om een gipsafdruk van uw buik te laten maken. Deze afdruk van gips kunt u vervolgens bijvoorbeeld in de woonkamer of babykamer ophangen. Zo heeft u altijd een leuk aandenken aan de zwangerschap.

Een dagboek bijhouden

Tegenwoordig zijn er voor zwangere vrouwen allerlei boeken te koop. We doelen in dat geval niet op de informatieve boeken met inhoudelijke informatie over een zwangerschap. Nee, hier doelen we op boeken waarin u uw zwangerschap bij kunt houden. U moet het zien als een soort dagboek. Hier kunt u dagelijks (of wekelijks) wat in schrijven over uw zwangerschap. Wanneer de baby eenmaal geboren is, is het natuurlijk hartstikke leuk om deze periode terug te lezen. Zo weet u direct hoe het destijds ook alweer was. En dit is natuurlijk een leuk aandenken voor uw kind wanneer hij of zij later groot is.