Zwangerschap

Tips om snel af te vallen na je zwangerschap

Geschreven door admin

Je hebt je eigen wereldwondertje gebaard en je geniet iedere dag weer intens van lieve baby. Toch is er iets dat steeds meer aan je begint te knagen en dat is je gewicht. De zwangerschap en bevalling hebben duidelijk hun sporen achter gelaten en daar begin je nu toch wel van te balen. Het liefste wil je weer in je oude kleding van voor je zwangerschap stappen en fit en wel van je kindje genieten. Denk niet dat dit een onmogelijke missie is en leg je er vooral niet bij neer. Wij hebben hier de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Eerst een kwestie van geduld

Dit klinkt waarschijnlijk als muziek in je oren, want na enige tijd zal je de eerste zwangerschapskilo’s vanzelf kwijtraken. Daar hoef je niets voor te doen, alleen een beetje geduld opbrengen. Een zwangerschap duurt gemiddeld 9 maanden dus denk niet dat je binnen een dag na de bevalling al weer de meeste kilo’s hebt verloren. Duurt het geduldig afwachten je toch te lang, dan zijn er procesversnellers die je zelf in de hand hebt.

Geen strenge diëten volgen

Wat je ook doet om je oude figuur weer terug te krijgen, ga beslist niet streng op dieet. De kans dat je je baby hierdoor van onvoldoende voedingsstoffen voorziet is erg groot. Dit geldt overigens ook voor jezelf. Ook jij moet aansterken met voldoende voedingsstoffen na de intensiteit van de bevalling. Wat kun je wel doen? Veel water drinken, energie verbruiken door borstvoeding te geven, gezonde tussendoortjes eten en sporten. Wanneer je onvoldoende tijd hebt om te sporten, probeer dan in ieder geval iedere dag een half uurtje te bewegen.