Uncategorized

Jouw ticket voor de Dreamland Express

Geschreven door admin

Die krijg je in handen door extra goed je best doen en voor jezelf zorgen op het gebied van slaapcomfort. Wat heeft een mens allemaal nodig?

Tja, dat zou eigenlijk heel voor de hand liggend moeten zijn. Het lijkt wel alsof we dat tegenwoordig volledig hebben vergeten. In plaats van nachtrust vinden we het veel te belangrijk om de laatste mailtjes en appjes te lezen en ze ook nog te beantwoorden. Zijn degenen aan de andere kant van de lijn(en) nog wakker, dan gaat de hele kermis onverminderd rustig nog een paar uurtjes door. En hoe lang of kort maakt eigenlijk gene verschil, want dat felle licht maakt zo’n indruk op je brein dat slapen er al helemaal niet meer van komt. En dat is doodzonde, want dat betekent dat je de volgende ochtend niet uitgerust aan je dag zult beginnen. Dat kan je humeur en je concentratie heel negatief beïnvloeden.

Nog een factor is eten en drinken in de uren voordat je naar bed gaat. Of dat nu je avondeten is of dat het gaat om snacks doet niet ter zake. Dat heeft dan onvoldoende kunnen zakken en gaat je dwars zitten door heel aanwezig te zijn. En te knorren. Je maag dan, niet de inhoud zelf.

Verder kan voor de eerste de beste combinatie van kussen en matras kiezen ook behoorlijk funest zijn voor je nachtrust. Deze moeten namelijk volledig aan je lichaam zijn aangepast zodat je ruggengraat en je nek – het verlengde daarvan – helemaal recht liggen. Ook je lattenbodem draagt bij aan dit comfort. Is een standaard model niet goed voor jouw slaaphouding? Zorg dan dat je een verstelbaar exemplaar in huis haalt.

Nu eens kijken naar het bed zelf. Er zijn vele opties waarvan we enkele uitlichten.

Mount Everest

Oké, da’s zwaar overdreven maar klimmen zul je! Ook al is ‘t maar één trapje op. Een hoogslaper is als ieder ander bed, alleen dan, tja, hoger. Het grote voordeel daaraan is dat je oppervlakte in je slaapkamer overhoudt die je anders niet zou kunnen benutten omdat je ledikant dan lager bij de grond zou staan. Hier kun je een bank, logeerbed, bureau of een kast kwijt. Om maar wat te noemen. Handig toch?

Hybride

Jij zult heerlijk slapen, laat daar geen twijfel over bestaan! Wel een twijfelaar, aangezien die zorgt dat je nooit ruimte tekort komt. In je eentje heb je meer oppervlak om te liggen zoals jij wilt, terwijl het ook heerlijk knus wordt wanneer je liefje komt logeren.

Gastenverblijf

Logees kunnen natuurlijk zelf iets doen aan hun slaapgelegenheid door een matje en/of slaapzak mee te brengen. Dat geldt zeker wanneer jij niet extra plek hebt voor een bed. Maar een multifunctioneel meubel als een slaapbank kan uitkomst bieden! Die klap je uit zodra er geslapen moet worden en weer in zodra je erop wilt zitten. Samen met je gast of alleen, wanneer je je bijvoorbeeld helemaal de tering in gaat gamen. Dan komt er van slapen toch niks terecht.